Opkomst boze witte man, glazen plafond doorbroken en de ideale speech

Opkomst boze witte man, glazen plafond doorbroken en de

In Studio Erasmus van dinsdag 8 november 2016, in het teken van de Amerikaanse verkiezingen, spreekt Henri Beunders over de opkomst van boze witte man, Dianne Bevelander over het glazen plafond dat aan diggelen wordt geslagen en Daan Stam over de ideale presidentiële speech. Daarnaast geeft Rogier van Reekum een mini college over de vraag of er zoiets bestaat als een succesvol immigratiebeleid. ​De maandelijks wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt plaats in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg.  

Met deze editie de de volgende gasten:

  • De opkomst van de boze witte man – Henri Beunders verklaart de onvrede en boosheid die tot de populariteit van Trump hebben geleid (en die ook verantwoordelijk zijn voor het populisme in Europa).
  • Is het glazen plafond nu definitief aan diggelen? – Dianne Bevelander (Rotterdam School of Management) over seksisme, vrouwelijk leiderschap en de emancipatoire gevolgen van Clintons eventuele overwinning.
  • Zo ziet de ideale speech eruit – Daan Stam (Rotterdam School of Management) analyseerde de inaugurele redes van vijfendertig presidenten sinds George Washington op het beste woordgebruik (en hij legde Clinton en Trump langs de meetlat).
  • Bestaat er zoiets als een succesvol immigratiebeleid? – Minicollege door Rogier van Reekum (Faculteit der Sociale Wetenschappen) over een van de belangrijkste thema’s van deze verkiezingen.

Verder livemuziek van Het Gebroken Oor met een aangepast repertoire vol country, rock en countryrock uit de USA.

Aansluitend op Studio Erasmus vindt de First Lady Night plaats in de Kleine Zaal, met onder anderen Maurice de Hond, Francisco van Jole en Laura van Dolron. Georganiseerd door de Rotterdamse Schouwburg en Arminius (hier meer informatie en kaarten).

Meer informatie

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met online magazine Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.

Dinsdag 8 november 2016 | 20.00 – 21.30 uur (inloop met optreden vanaf 19.30 uur)| Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis