Sigrid Hemels en Mathijs van Dijk geven college in Universiteit van Nederland

Sigrid Hemels en Mathijs van Dijk geven college in

Deze week in de Universiteit van Nederland over 'Geld': prof.dr. Sigrid Hemels (ESL) over belasting betalen en prof.dr. Mathijs van Dijk (RSM) over wie beter belegt: een aap of jij.

Woensdag 30 november bespreekt fiscalist Sigrid Hemels, hoogleraar Belastingrecht (Erasmus School of Law) in haar college ‘Waarom moet je zoveel belasting betalen?’ de moeilijke verstandhouding tussen burger en de belastingdienst. Ze legt uit dat de belastingdienst het niet leuker voor ons kan maken, maar dat we ook niet zonder kunnen.

Aap

Wie belegt er beter: Jij, of een geblinddoekte aap die willekeurig aandelen kiest? Mathijs van Dijk, bijzonder hoogleraar financiële markten (Rotterdam School of Management), neemt ons donderdag 1 december mee de beursvloer op. Hij geeft antwoord op de vraag of beleggen hetzelfde is als gokken in een casino, of dat iemand daadwerkelijk een goede belegger kan worden.

Erwin Kompanje, Suzanne Vathorst (ErasmusMC) en Van de Bongardt (FSW) gingen  Hemels en Van Dijk al voor in de Universiteit van Nederland, over het thema 'dood' en 'sex. Cultureel socioloog Julian Schaap (ESHCC) volgt binnenkort óver racisme.

Over de Universiteit van Nederland
In de Universiteit van Nederland wordt elke werkdag een college verzorgd door de leukste hoogleraren van Nederland. Het volledige uitzendschema is hier te vinden.  

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 of E press@eur.nl