Studenten A&V bezoeken VA advocaten, Ploum Lodder Princen en Holla advocaten

De laatste activiteiten van de vakken Capita Aansprakelijkheidsrecht en Capita Verzekeringsrecht

V&A Advocaten
Maandagmiddag 28 november hebben de studenten kennis gemaakt met het nichekantoor V&A Advocaten. Zij hebben van mr. Arthur van Hoey Smith een college werkgeveraansprakelijkheid gehad, één van de specialisme waarin V&A Advocaten adviseert en procedeert. Wat dit college extra bijzonder maakte was het feit dat deze niet plaatsvond op het kantoor aan het Hofplein maar in het theehuis van de Trompenburg Tuinen aan de Honingerdijk. Tijdens het interessante college waar veel van de jurisprudentie van de Hoge Raad aan bod kwam, was veel aanleiding voor vragen en discussie. Dit zorgde er al met al voor dat het een intensief, levendig en een college was dat tot de verbeelding sprak. Na dit harde werken was er ook tijd voor ontspanning. We kregen een rondleiding door het arboretum, vroeger eigendom van familie van Hoey Smith en nu overgedragen aan een stichting. De tuin is door iedereen te bezoeken en er vinden regelmatig evenementen plaats. Omdat het die dag erg koud was is de rondleiding beperkt gehouden en hebben de studenten binnen nog een klein college over aansprakelijkheid m.b.t. bomen en wat er komt kijken bij het onderhoud van deze bomen door de Gemeente Rotterdam gehad. Ter afsluiting van de dag was er door V&A Advocaten nog een borrel georganiseerd waar wij nog wat andere kantoorgenoten hebben leren kennen. Namens alle studenten willen we mr. Arthur van Hoey Smith en V&A advocaten van harte bedanken voor het inhoudelijke college en de prettige kennismaking.

Ploum Lodder Princen
De volgende dag, dinsdag 29 november was het al weer tijd voor het volgende kantoorbezoek. Dit maal op kantoor bij Ploum Lodder Princen. Daar kregen de studenten eerst college van hun eigen professor; prof.mr. Mop van Tiggele-van der Velde. Na dit college ‘bewijsrechtelijke verhoudingen in het verzekeringsrecht’ heeft mw. mr. Vloemans wat verteld over haar werk als advocaat bij Ploum Lodder Princen. Dit deed zij aan de hand van enkele dossiers die zij voor het kantoor heeft mogen behandelen en ons allen wel bekend uit de media. Na dit kijkje in de keuken was er ruimte voor vragen van de studenten aan mw. mr. Vloemans. Al met al hebben de studenten dus een goed beeld gekregen van wat het werken als advocaat bij Ploum Lodder Princen inhoudt. Ter afsluiting van de dag was er door kantoor een borrel geregeld in het Ploum Cafe. Hier waren nog enkele andere advocaat-stagiaires en advocaten aanwezig en kon er een potje tafelvoetbal gespeeld worden. Wij willen Ploum Lodder Princen van harte bedanken voor de gastvrijheid.

 

Holla Advocaten
Op maandag 12 december 2016 reisden de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering af naar Den Bosch voor een bezoek aan een van de vestigingen van Holla Advocaten. Na ontvangst met koffie en thee en een korte rondleiding door het gebouw door mw. mr. Marloes Hulstein was het tijd voor een college medische aansprakelijkheid en een college tuchtrecht. Beide colleges werden gegeven door mw. mr. dr. Rolinka Wijne. Na de colleges gingen de studenten zelf aan de slag met een casus over medische aansprakelijkheid waarbij de ene helft van de groep de gang naar de tuchtrechter en de andere helft van de groep de gang naar de civiele rechter uiteen moest zetten. Vervolgens werd de uitkomst van de casus door beide groepen gepresenteerd. De dag werd afgesloten met een borrel waarbij er de mogelijkheid was de advocaten van Holla Advocaten vragen te stellen over het kantoor en de praktijk. Al met al was het een geslaagde dag.

Het bezoek aan Holla Advocaten was de laatste activiteit in het kader van het tweede blok. Nog één week studeren en dan tentamens. Daarna gelukkig een week vakantie!