Studenten helpen bij invullen belastingaangifte

Studenten helpen bij invullen belastingaangifte

De Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR) organiseert op zaterdag 7 maart 2015 de Landelijke Aangifte Dag in het Rotterdamse stadhuis. Op deze dag helpen ruim honderd studenten Fiscale Economie of Fiscaal Recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam vrijwillig zo'n 500 belastingplichtigen bij het invullen van hun aangifte inkomstenbelasting 2014. Daarnaast gaat de SBR vanaf eind maart voor het eerst ook langs bij verzorgings- en bejaardentehuizen in Rotterdam.

De Landelijke Aangifte Dag (LAD) wordt jaarlijks door verschillende belastingwinkels door het gehele land georganiseerd, in Rotterdam door de Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR). Ruim honderd studenten Fiscale economie of Fiscaal recht van de Erasmus Universiteit helpen op zaterdag 7 maart zo’n 500 minder vermogende Rotterdammers bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting 2014. Mede met de steun van het College van Burgemeester en Wethouders vindt dit grote evenement ieder jaar plaats in het stadhuis te Rotterdam. Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) verzorgt de aftrap, gevolgd door een mini-college van prof. dr. Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie.   

In het verlengde van de LAD heeft de SBR haar activiteiten afgelopen jaar uitgebreid door eenzelfde ‘Aangifte Dag’ in Den Haag te organiseren. Ook daar is er vraag naar toegankelijke fiscale hulpverlening. Op zaterdag 21 maart vindt de Aangifte Dag Den Haag plaats, in het International Institute of Social Studies (ISS).

Tehuizen
De SBR gaat vanaf eind maart voor het eerst langs bij verzorgings- en bejaardentehuizen in Rotterdam om hulp te bieden met het invullen van hun belastingaangiftes. Tot voor kort bood de Belastingdienst deze hulp aan. Dit jaar is echter door de Belastingdienst vanwege bezuinigingen besloten om de service niet meer aan te bieden aan bewoners op locatie. Daarom gaat de SBR nu langs bij Rotterdamse tehuizen om mensen te helpen.

Over de Stichting
Stichting Belastingwinkel Rotterdam (SBR), de grootste belastingwinkel van Nederland, biedt ieder jaar kosteloos hulp bij verschillende fiscale vraagstukken aan een grote groep on- en minvermogenden in de regio Rotterdam. De vraagstukken lopen uiteen van het doen van de aangifte inkomstenbelasting tot het geven van belastingadviezen, zoals het assisteren bij bezwaarschriften. De medewerkers van de SBR zijn studenten Fiscaal Recht en Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op deze manier doen de studenten de nodige praktijkervaring op die ze een voorsprong geeft op het gebied van fiscale dienstverlening. De SBR biedt hulp vanuit vier vestigingen verspreid over Rotterdam. 

De activiteiten van de SBR maken deel uit van Erasmus4Rotterdam, het vrijwilligersinitiatief van de Erasmus Universiteit. Het doel van dit initiatief is om jaarlijks 100.000 aan vrijwilligerswerk door studenten en medewerkers te realiseren.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Diana Tang (voorzitter SBR) via voorzitter@belastingwinkelrotterdam.nl