Vijf dagen bivakkeren voor de beste plek bij “The Boss”

Simone Driessen over Bruce Springsteen-fans in Editie NL
Concert at night
Born in the USA album

Dr. Simone Driessen, mediawetenschapper aan Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC), werd thuis bezocht door Editie NL om te vertellen over de Bruce Springsteens-fans, die momenteel voor de Amsterdam ArenA bivakkeren voor de komende concerten dit weekend. Ze verscheen in de Editie NL-uitzending van dinsdag 23 mei.

De fans bivakkeren al vijf dagen bij het stadion om de best mogelijk plekken te bemachtigen wanneer de deuren opengaan. Ze hebben zelfs een systeem bedacht om het naar binnengaan eerlijk te laten verlopen en staan in contact met de beveiliging van Bruce Springsteen. De Vereniging van Evenementenmakers is niet blij met deze ‘gekke’ fans. Maar zijn ze wel gek? “Je bent een bovengemiddelde fan als je dit er voor over hebt, ja,” zegt Simone. Ze legt uit dat dit zelf een gebruikelijk verschijnsel is. Normaliter is iemand als Bruce onbereikbaar, maar tijdens een concert heb je even wat tijd met hem en kun je hem van dichtbij bewonderen.”

Bekijk de uitzending op de website RTL XL, Simone verschijnt in het laatste item.

Portrait picture of Simone Driessen
Dr. Simone Driessen

Simone is docent aan ESHCC in International & Global Communication, Communication as a Social Force, and Media Entertainment & Popular Culture. Een van haar specialisaties is fangedrag in populaire cultuur.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen