Vijf jaar samenwerking tussen IFFR en Erasmus Universiteit

Voor de vijfde keer treden onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam op tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) 2017, dat woensdag 25 januari a.s. begint. Verder organiseert de Erasmus Universiteit 5 verschillende activiteiten voorafgaand aan en tijdens het festival. 

Mediawetenschapper Etienne Augé verzorgt het Tiger College bij de film ‘The Future of Work and Death’, de IFFR-editie van Studio Erasmus gaat over filmtoerisme, filmpsychiaters en zwarte films en er is de succesvolle Erasmus Film Quiz. De Erasmus Universiteit is sinds 2013 official partner van IFFR.

Tijdens de komende editie van IFFR treden voor de vijfde achtereenvolgende keer diverse wetenschappers van de Erasmus Universiteit op, bij diverse programma’s van SG Erasmus. Voorafgaand aan het festival worden filmavonden op de campus georganiseerd, waarop medewerkers en studenten speciale filmvertoningen met korting kunnen bekijken.

Filmspecial op de campus: Tanna

Ook dit jaar kunnen studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit voorafgaand aan het IFFR op de campus genieten van een film. Dit jaar wordt op 18 januari de film Tanna vertoond, een van de topfilms van het afgelopen jaar. De film zal om 20:00 worden vertoond in het Paviljoen en de toegangsprijs is 2,50. 

Studio Erasmus
Filmtoerisme, psychiatrie en black rebels in Studio Erasmus: op dinsdag 31 januari, tijdens de speciale Engelstalige IFFR-editie, draait alles om film.

  • Wat zoeken Game of Thrones-fans in Dubrovnik? – Cultuurwetenschapper Abby Waysdorf over mediatoerisme, of: waarom wij locaties uit films en series met eigen ogen willen zien.
  • Hoe realistisch is de filmpsychiater? – Hoogleraar psychiatrie Steven Kushner over de (on)geloofwaardigheid van Tony Soprano en het realiteitsgehalte van One Flew over the Cuckoo’s Nest (en de verregaande consequenties van deze beeldvorming).
  • Waarom houden witte mensen niet van zwarte films (en andersom)? - Minicollege over ras en culturele segregatie door cultuursocioloog Julian Schaap (naar aanleiding van het Black Rebels-programma).

En livemuziek door Arthur & Sebastiaan, die hun volledig eigenzinnige interpretatie van klassieke soundtracks ten gehore brengen.

Tiger College
Voorafgaand aan de film ‘The Future work of Life and Death’, een film van Gadfly Productions, geeft dr. Etienne Augé op woensdag 1 februari het Tiger College. Dit college wordt in het Engels gegeven. Augé is universitair hoofddocent aan de Erasmus School of History, Culture and Communication met internationale en interculturele communicatie, diplomatie, film en science fiction als specialisatie.

Film Quiz
Naast deze wetenschappers, krijgt ook het publiek een kans om hun kennis te laten zien tijdens de Erasmus Film Quiz, op maandag 30 januari. Welk team weet het meeste van films?

Erasmus @ IFFR Film Night

Op 2 februari kunnen studenten en medewerkers een van de beste films van het festival bekijken tijdens een speciale vertoning in Pathé Schouwburgplein. 

Over de samenwerking
Voor het vijfde jaar verbinden de Erasmus Universiteit Rotterdam en IFFR film en wetenschap. Collegevoorzitter Kristel Baele: “Dit jaar vieren we vijf jaar samenwerking met dit inspirerende festival. Ik ben erg trots erop dat de universiteit Official Partner is. Als trouw bezoeker van het IFFR kijk ik uit naar het komende festival.”

 

Meer informatie

Klik hier voor het volledige programma van IFFR x Erasmus 2017

Klik hier voor meer informatie over de voorvertoning van de film Tanna, 18 januari a.s.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen