Virtual- en Augmented Reality in het ziekenhuis

Lunchlezing door drs. Piet Hein van Twisk en dr. Daniëlle Starreveld

Pokémon Go en een met een bril op je hoofd misselijk worden in een virtuele achtbaan. Meestal denk je aan de recreatieve toepassingen van Augmented Reality en Virtual Reality maar deze moderne technieken worden ook gebruikt voor wetenschappelijke en medische doeleinden. Kunnen operaties makkelijker worden uitgevoerd door middel van VR en kun je beter leren over de anatomie van de mens met Augmented Reality? Kan het ook behulpzaam zijn om de angst weg te nemen bij patiënten die een operatie moeten ondergaan?

Drs. Piet Hein van Twisk over het gebruik van Virtual Reality en Augmented Reality bij Kaakchirurgie. Kunnen deze moderne technieken ervoor zorgen dat de arts beter voorbereid een ingewikkelde kaakoperatie kan uitvoeren?

Dr. Daniëlle Starreveld over het gebruik van Virtual Reality in het Sophia Kinderziekenhuis. Kan een virtuele simulatie van een operatiekamer ervoor zorgen dat kinderen minder pijn en angst ervaren bij operaties?

Deze lezing is onderdeel van een drietal lunchlezingen, georganiseerd door de Academiecommissie van de MFVR, em. prof. Gert-Jan Kleinrensink en Studium Generale, op het Erasmus MC over moderne ontwikkelingen binnen de geneeskunde. Op 26 oktober sprak Markus Klimek (Muziek als Medicijn) over hoe muziek op de operatietafel meer levens kan redden en op 9 november sprak prof. dr. Casper van Eijck over een toekomst zonder kanker.

Bekijk 'Virtual- en Augmented Reality in het ziekenhuis' op YouTube!

Virtual- en Augmented Reality in het ziekenhuis | Lunchlezing

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen