VLS University Tour 2015 -The Erasmus Edition!

VLS University Tour 2015 -The Erasmus Edition!

Erasmus Sport organiseert samen met VLS On Tour op zaterdag 30 mei 2015 de eerste ‘VLS University Tour 2015 - The Erasmus Edition’, met start en finish op de Rotterdamse campus. De wielertocht benadrukt op sportieve wijze de samenwerking tussen Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. De tocht is bedoeld voor studenten uit heel Nederland en voor medewerkers van de drie LDE-universiteiten. De inschrijving is nu gestart.

De afstanden die gereden kunnen worden zijn 30, 60, 90, 120 en 160 km, met zowel de start als de finish op campus Woudestein. De langere afstanden doen ook de universiteiten in Delft en Leiden aan. Na de finish is er ruimte voor gezelligheid en een hapje en drankje op de Rotterdamse campus. 
De kortste afstand, 30 km, staat in het teken van studententeams die meedoen en wordt 
geheel in studentenstijl gereden: verkleed. Dit zal de VLS University Tour 2015 het studentikoze karakter geven waar de organisatie op hoopt en waarmee het onderscheid wordt gemaakt met andere wielertochten. Aan de wielertocht kunnen maximaal 1000 deelnemers meedoen.

Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport: “De VLS University Tour is een fantastische mogelijkheid om de LDE samenwerking een sportief tintje te geven en het is een primeur voor de studentensport in Nederland.”

Alzheimer
De VLS University Tour 2015 – The Erasmus Edition werkt samen met de Tour de Rotterdam 
van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en geeft renners daarmee de mogelijkheid te doneren aan 
het onderzoek naar Alzheimer door het EMC. Met de opbrengst wordt nieuwe MRI-techniek ontwikkeld waarmee verschillende vormen van dementie vroegtijdig kunnen 
worden ontdekt.

Inschrijving gaat via deze website en is sinds 15 maart open. Aan deelnemers wordt een 
kleine bijdrage gevraagd en de organisatie biedt de mogelijkheid tot fietsverhuur.

Meer informatie

Meer info (over mogelijkheden fietshuur) en inschrijving via:www.erasmussport.nl. Blijf ook via Facebook op de hoogte. 

Contactpersoon: Gaby Dijkstra, projectleider, T 06 51170183, E gaby.dijkstra@erasmussport.nl