Wat betekent Rotterdam voor werk Jules Deelder en Elfie Tromp

Wat betekent Rotterdam voor werk Jules Deelder en Elfie

In het kader van de Boekenweek organiseren het Rotterdamsch Leeskabinet en SG Erasmus ‘De Poëzie van Rotterdam’. In dit programma praten de bekende Rotterdamse schrijvers Jules Deelder en Elfie Tromp, over de stad Rotterdam in relatie tot hun werk. Wat doet Rotterdam met aanstormend talent Elfie Tromp of met nachtburgemeester Jules Deelder? Welke inspirerende plekken koesteren zij en hoe beïnvloedt het huidige Rotterdam hun werk? Niet poetsen maar lullen dus, met voordrachten uit eigen werk, beeld en geluid.

Tijdens het programma worden beelden vertoond van de recente tentoonstelling ‘Rotterdam in the Picture’ in het Fotomuseum. Rotterdam in the Picture laat een stoere stad zien, een multiculturele, een bouwende en dynamische stad; een stad die altijd in ontwikkeling is. De gebouwde omgeving komt aan bod, maar ook de haven, de aansprekende architectuur en de mensen die de stad maken tot wat hij is.

Voorafgaand aan het programma is er een boekenruilmarkt in de foyer van het Erasmus Paviljoen. Ruil je gelezen boeken om voor nieuwe, gratis en voor niets! Heb je niets te ruilen? Kopen kan ook: de opbrengst gaat naar de Stichting Lezen en Schrijven.