Het ondernemende vrouwen fonds

A Walk With.. Olivia Manse

Een 50/50 verdeling tussen mannen en vrouwen op de Erasmus Universiteit Rotterdam - dat is het streven van het Ondernemende Vrouwen Fonds, een onderdeel van het Erasmus Trustfonds dat zich richt op  onderzoek naar gendergelijkheid. En dat blijkt hard nodig, want slechts 21% van de Erasmiaanse hoogleraren zijn vrouw.

A Walk With.. OIivia Manse

A Walk With.. Olivia Manse

Die kloof bespreken we vandaag met Olivia Manse, management trainee bij Ahold Delhaize en founding donor van het fonds. Tijdens een wandeling langs de Kralingse Plas legt Olivia uit hoe het fonds is opgericht en op welke manieren zij bijdragen aan gendergelijkheid. Zo heeft het Ondernemende Vrouwen Fonds bijvoorbeeld een lijst samengesteld van vrouwen op allerlei verschillende posities om in te schakelen als gastdocenten. Studenten op de universiteit krijgen vaker een vrouw voor hun neus, en vrouwelijke studenten kunnen eerder en gemakkelijker rolmodellen identificeren. Door de donateurs achter het fonds, momenteel 28 en gestreefd wordt naar 100, kan zij ook bijdragen aan onderzoek naar gendergelijkheid door promovendi of onderzoekers aan de universiteit. Zo draagt het fonds bij aan diversiteit in zowel het bedrijfsleven als de academische wereld.

Rolmodel

Op de vraag wie Olivia's rolmodel is antwoord ze na even denken de oprichters van het fonds. Stuk voor stuk krachtige vrouwen die allemaal op hun eigen manier de top bereikt hebben, die elk een inspiratie vormen voor Olivia en vrouwen van haar leeftijd. Het is juist door het hebben van zulke rolmodellen dat het streven naar gelijkheid kracht bijgezet kan worden.

Bekijk het volledige interview om te horen hoe Olivia met het fonds een voorbeeld wil zijn voor andere instanties en universiteiten over de hele wereld.

Meer verhalen van alumni

Marion Koopmans over coronapolitiek

Honderd beha's weggooien? Liever niet

A still from the Erasmus Alumni Chain video

Het sociale aan een social enterprise

A Walk With.. Lisa Jordan

Dit vind je misschien ook interessant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen