Aanbod voor Leidse en Delftse studenten

Current facets (Pre-Master)

Wil je kennis maken met een andere manier van denken, andere studenten en een andere stad? Kies dan voor een minor aan de EUR. Net als een studieverblijf in het buitenland verrijkt een Rotterdamse minor je studie én cv.

Aanmeldprocedure

Nog niet eerder gestudeerd aan de EUR? Om je aan te melden voor een EUR minor moet je een account aanmaken in Osiris Aanmeld. Je kunt vervolgens een minoraanmelding indienen. Nadat je een account hebt aangemaakt ontvang je je ERNA gegevens en een studentmailaccount van de EUR. Je ontvangt op je EUR studentmail een aanmeldbevestiging van je minorkeuze. Je kunt inloggen in je EUR studentmail met je ERNA account.

Heb je al eerder aan de EUR gestudeerd? Meld je dan NIET aan via Osiris Aanmeld. Neem in plaats daarvan contact met ons op via ASK Erasmus (FAQs, button onderaan pagina). Vermeld in je bericht duidelijk:

• welke minor je wilt volgen,
  • je naam en - indien mogelijk - je studentnummer aan de EUR.

Aanvullende informatie aanmeldprocedure

Let bij het aanmelden op het volgende:

• Je kunt maximaal één voorkeur voor een verbredende minor aan de EUR indienen.
  • Je kunt je aanmelden van 1 mei t/m 31 mei.
  • Alle verbredenden minors van de EUR staan open voor studenten van de Universiteit Leiden en TU Delft. Houd rekening met eventuele toelatingseisen vanuit je eigen universiteit.
  • Je kunt je NIET aanmelden voor een verdiepende minor aan de EUR.
  • Je vooraanmelding voor een EUR-minor geldt als je 1e voorkeursaanmelding.
  • Je kunt ook voorkeuren bij je eigen onderwijsinstelling indienen.
  • Je ontvangt eind juni bericht op je studentmail of je geplaatst bent op je voorkeursminor aan de EUR.
  • Je voorkeuren bij je thuisinstelling komen te vervallen als je geplaatst wordt op een EUR-minor (m.u.v. selectieminoren).
  • Je kunt slechts geplaatst worden op één minor aan de EUR, TU Delft, óf Leiden.

Minoromvang en minorperiode EUR

Alle EUR-minoren - m.u.v. Technische Geneeskunde - zijn 15 EC. Het minoronderwijs, inclusief afsluitende toetsen, vindt plaats in de eerste tien weken van het academische jaar. Het is roostertechnisch helaas niet mogelijk twee minoren tegelijkertijd te volgen. Indien je meer dan 15 EC nodig hebt, zijn er de volgende mogelijkheden:

• Je volgt een tweede EUR-minor in het eerstvolgende collegejaar.
  • Je volgt keuzevakken aan je eigen instelling, de EUR of een andere onderwijsinstelling.

Let op: EUR-keuzevakken vallen helaas niet onder de minorsamenwerking. Je moet je apart aanmelden voor keuzevakken. De procedures en regels verschillen per faculteit.

Gezamenlijke LDE-minoren

De TU Delft, de Universiteit Leiden en de EUR bieden enkele gezamenlijke minoren aan. Je volgt colleges bij twee of meer van de LDE-partners. Je kunt kiezen uit een pakket van 15 EC of een pakket van 30 EC. Let op: voor LDE-minoren meld je je aan via je eigen universiteit!

In 2018-2019 worden de volgende LDE-minoren aangeboden:

Pilot Erasmus MC - LUMC

Ben je een LUMC-student? In 2018-2019 is het mogelijk een verdiepende minor bij het Erasmus MC te volgen. Hiervoor is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd. Je dient je aan te melden via het LUMC. Het LUMC en Erasmus MC nemen het plaatsingsbesluit. In aanvulling op je aanmelding bij het LUMC dien je je tussen 1 mei en 31 mei alvast te registreren via Osiris Aanmeld zodat je bij plaatsing ingeschreven kunt worden aan de EUR.

Let op: de verdiepende minoren van het Erasmus MC staan niet open voor andere externe studenten.

Frequently Asked Questions (FAQ)