Bewijs Betaald Collegegeld aanvragen

Er zijn twee redenen waarom je als student een Bewijs Betaald Collegegeld nodig hebt:

1. Naast de EUR inschrijven bij een andere instelling

Indien je aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) collegegeld betaalt en daarnaast aan een andere instelling wilt gaan studeren heb je een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van de EUR nodig. In Ask Erasmus kan je direct een BBC aanvragen. Met zo'n bewijs kun je je kosteloos aan die andere instelling inschrijven.
Let op: een BBC wordt alleen afgegeven bij een volledig afgeronde inschrijving. Kijk dus voordat je de aanvraag doet naar je status inschrijving in Osiris student. Aanvragen zonder afgeronde inschrijving worden niet in behandeling genomen.

2. Naast een andere instelling inschrijven bij de EUR

Indien je elders collegegeld betaalt en daarnaast aan de EUR wilt komen studeren heb je een BBC van die andere instelling nodig. Vervolgens kun je die BBC van een andere instelling bij het ESSC inleveren om je kosteloos bij de EUR in te schrijven. Google hiervoor naar de naam van die andere instelling en de term 'Bewijs Betaald Collegegeld', of bel de instelling in kwestie.

Let op: Je kunt alleen een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van de EUR aanvragen. Een extra bewijs van inschrijving kan je vinden in Osiris student.

NB: Een bewijs van betaling voor andere partijen dan onderwijsinstellingen, bv. de Belastingdienst, vraag je aan met dezelfde link.