Veiligheid

Gay friendly en tolerant

Rotterdam staat open voor iedereen, net als andere grote steden in Nederland. Rotterdammers houden ervan zich te mengen onder de mensen en de Nederlanders zijn gastvrije mensen, wat betekent dat iedereen welkom is.

Erasmus Pride

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een eigen organisatie opgericht, Erasmus Pride, een initiatief dat is bedoeld voor LGBTQ-medewerkers en studenten. Erasmus Pride richt zich op het verbinden, representeren en versterken van de LGBTQ-gemeenschap die bij de Erasmus Universiteit werkt of studeert.

Voor mij is Coming-Outdag een dag die ons meer bewust maakt van mensen in de LGBTQ+ wereld en hun behoefte te kunnen zijn wie ze zijn.
Donovan Liauw
Student aan de Rotterdam School of Management
Read the complete interview over Donovan over Coming-outdag

Peace Index

Nederland is volgens de Global Peace Index van 2018 één van de veiligste landen ter wereld en Nederlandse bedrijven zijn goed vertegenwoordigd in de Dow Jones Sustainability Index. Nederland heeft ook een hoge levensstandaard.

Criminaliteitscijfers

Nederland wordt als een veilig land beschouwd, vooral in vergelijking met landen in Zuid-Europa waar de criminaliteitscijfers hoger zijn. Volgens SafeAround staat Nederland op de zestiende plaats van de meest veilige landen, met een veiligheidsindex van 84,7.