Het Design Impact Transition (DIT) Platform van de Erasmus Universiteit wil radicaal nieuwe manieren van onderzoek, onderwijs en engagement voor een rechtvaardige en duurzame toekomst mogelijk maken.

Als platform brengen we academici, studenten, niet-academisch personeel en stakeholders samen rond complexe en hardnekkige maatschappelijke uitdagingen. Wij willen een sterke en betrokken community opbouwen en daarnaast een cultuur van transdisciplinariteit ontwikkelen die die gericht is op samenwerking, experimentatie en design methodes.  Het DIT platform is een belangrijk onderdeel van de EUR-strategie en brengt de Erasmiaanse waarden van mondiaal burgerschap, maatschappelijke betrokkenheid, een open en kritische geest, samenwerking en ondernemerschap in praktijk.

Ons team

Ons team bestaat uit toegewijde Erasmians die werken aan de opbouw van het DIT platform en zich inzetten om de universiteit te transformeren. Het core team bestaat uit drie kwartiermakers, plus een organisational lead, financial lead en academic lead. Daarnaast zijn er academici van verschillende Scholen en Instituten van de EUR gelieerd aan het DIT platform. Je kan altijd contact opnemen met het kernteam als je vragen of opmerkingen hebt, of als je wil bijdragen aan het platform.

Onze werkwijze

DIT richt zich op drie kerndomeinen: transformatief onderzoek, transformatief onderwijs en transformatief engagement voor impact. Daarbij neemt het platform de volgende rollen op zich:

  • Bevragen en confronteren van bestaande disciplines en dogma's
  • Laten zien dat een andere manier van werken in de academische wereld mogelijk is
  • Aantrekken en verbinden van mensen binnen en buiten de academische wereld
  • Faciliteren en ondersteunen van iedereen die wil bijdragen aan DIT’s missie
  • Ontwikkelen en delen van concepten en benaderingen over transformatief academisch werk

Ons thuis

Ons thuis op de Woudestein campus is Q-2, de tweede verdieping van het Q-gebouw, waar we samenwerken, cursussen geven, workshops organiseren, brainstormen over de toekomst en koffie (en soms een biertje) drinken. Q-2 is een open en toegankelijke ruimte: je bent altijd welkom om langs te komen voor een praatje, een kop koffie of een potje tafeltennis.

Samen het DIT platform opbouwen is een actie-onderzoeksexperiment op zich: we proberen uit te vinden wat de beste manieren zijn om transdisciplinair en geëngageerd academisch werk voor een rechtvaardige en duurzame toekomst te organiseren en te institutionaliseren. Daarom willen we je aanmoedigen om samen met ons deze transformatieve reis te maken en bij te dragen aan de opbouw van het DIT platform aan de Erasmus Universiteit!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen