Waarom deze studie

Bestuurskunde

In de master Bestuurskunde houd je je bezig met de vraagstukken van de maatschappij. Je bent op je best als je in complexe, bestuurlijke omgevingen je talent als bruggenbouwer in de praktijk kunt brengen.

Afhankelijk van de door jou gekozen specialisatie verdiep je je in vraagstukken over bijvoorbeeld de aanleg van een grote snelweg, de invoering van het sociale leenstelstel of de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Je leert vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken, rekening te houden met verschillende belangen en oplossingen te bedenken. Bovendien word je getraind in managementvaardigheden en loop je tijdens je master stage, zodat je na je studie een vliegende start in de praktijk kunt maken. Met jouw kennis van management én maatschappij geef jij straks richting aan verandering en verbind je mensen en organisaties.

Skyline Rotterdam
Guido Pijpers

Waarom de pre-master Bestuurskunde studeren in Rotterdam?

  • Je leert maatschappelijke ontwikkelingen te analyseren vanuit een multidisciplinair perspectief.
  • Je ontwikkelt kennis van management en beleid binnen de complexiteit van het openbaar bestuur.
  • Je leert bruggen bouwen tussen (inter)nationale actoren en in complexe netwerken.
  • Je praat niet alleen over de praktijk, maar werkt ook mét de praktijk (onder andere tijdens je stage). 
  • De onderzoekers bij Bestuurskunde stond in 2022 op #4 in Shanghairanking.
Bijna zonder uitzondering kijken onze studenten met veel trots terug op hun premasterjaar; ze vonden het intensief, leerzaam en buitengewoon nuttig. Ze roemen de grote stap die ze maakten naar een wetenschappelijk denkniveau.

Wat houdt de pre-master in?

In de eenjarige pre-master word je klaargestoomd voor een van de masterspecialisaties van Bestuurskunde. Je volgt kernvakken uit de bachelor om je kennis bij te spijkeren, zodat je vervolgens kan instromen in de master in Bestuurskunde.

Wat mij betreft karakteriseren de brede benadering van maatschappelijke opgaven en het diverse studentenbestand deze opleiding.
De pre-master Bestuurskunde is mij zo goed bevallen, dat ik er zelfs mijn studiekeuze op heb aangepast

Voor wie bestemd?

De pre-master is bestemd voor studenten met een afgeronde hbo-opleiding of een wo-bachelor anders dan Bestuurskunde die willen instromen in de master in Bestuurskunde.

Foto Campus Woudestein

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen