Mark de Vries

Mark de Vries
Geschiedenis is iets van het heden.
Mark de Vries
Student Geschiedenis van Nederland in een Mondiale Context

"Nadat ik de bachelor Bestuurskunde had afgerond, ben ik een master van Bestuurskunde gaan volgen. Tijdens deze bachelor en master lag de focus op het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Deze vraagstukken werden vanuit verschillende perspectieven bekeken, het historische perspectief zat hier helaas niet bij. Om deze reden ben ik de master Maatschappijgeschiedenis gaan volgen aan de Erasmus Universiteit. Om maatschappelijke vraagstukken echt te kunnen doorgronden moet er gekeken worden naar het verleden, daar liggen de wortels van de huidige maatschappelijke vraagstukken.

Met name het vak Diversity in Dutch History vond ik erg interessant en heeft me geholpen om meer inzicht te krijgen in de verschillende migratiepatronen, waar Nederland al vanaf de zestiende eeuw mee te maken heeft gehad. Tijdens de Master Maatschappijgeschiedenis leer je ook kritisch te kijken naar bepaalde zaken die wij als vanzelfsprekend beschouwen, zoals de Nederlandse identiteit en zwarte piet. Door middel van interessante discussies leer je actuele vraagstukken beter te begrijpen en leer je dat de ‘Nederlandse identiteit’ eigenlijk niet bestaat.

De kennis, vaardigheden en kritische houding die ik tijdens mijn master Maatschappijgeschiedenis heb opgedaan zullen mij helpen om snel een uitdagende baan te bemachtigen in de publieke sector als beleidsmaker of manager."