Tijdens je studie

Bedrijfskunde
Banner - BA 2020-2021

Stage Bachelor in Bedrijfskunde

De opleiding besteedt veel aandacht aan het in contact brengen van haar studenten met het bedrijfsleven, onder andere door stages, afstudeeropdrachten, projecten en aan het einde van je studie ook door je te helpen bij het vinden van je eerste baan. De afdeling Career Centre heeft tijdens haar bestaan een uitgebreid netwerk van bedrijfscontacten opgebouwd en speelt een actieve rol in advies en bemiddeling op dit gebied. Op de website van Career Centre worden gemiddeld zo’n 120 stages en afstudeeropdrachten aangeboden waarop je als student kunt solliciteren. Het gaat hier om een scala van locale kleine bedrijven tot grote multinationals en opdrachten op velerlei vakgebieden binnen de studie Bedrijfskunde.

RSM Erasmus University biedt bachelorstudenten de mogelijkheid een paar maanden op uitwisseling te gaan naar gerenommeerde business schools en universiteiten in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Een uitwisseling hoeft gelukkig geen studievertraging op te leveren, mits voorafgaand een degelijk studievoorstel is goedgekeurd. De vakken die normaliter in Rotterdam worden gevolgd, kunnen worden vervangen door de vakken uit het buitenland.

Exchange programme 

RSM Erasmus University biedt bachelorstudenten de mogelijkheid een paar maanden op uitwisseling te gaan naar gerenommeerde business schools en universiteiten in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Een uitwisseling hoeft geen studievertraging op te leveren, mits voorafgaand een degelijk studievoorstel is goedgekeurd. De vakken die normaliter in Rotterdam worden gevolgd, kunnen worden vervangen door de vakken uit het buitenland.
De selectie voor deelname vindt plaats in je 2e jaar. Naast motivatie en goede studieresultaten zijn ook talenkennis en aanpassingsvermogen belangrijke selectiecriteria voor de internationale programma’s van RSM. 

De organisatie en coördinatie van genoemde programma’s zijn in handen van het International Office (intoffice@rsm.nl).

RSM honours programme

Zeer getalenteerde en gemotiveerde studenten kunnen naast hun reguliere programma een honours programme volgen. Dit extracurriculaire studietraject vindt plaats in het tweede jaar en is weggelegd voor slechts 40 studenten van de bacheloropleidingen Bedrijfskunde en International Business Administration. Zij houden zich onder andere bezig met entrepreneurship (ondernemerschap) en

innovatiemanagement. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan Silicon Valley in de VS, waar praktijk en theorie samenkomen. Om toegelaten te worden moet het eerste jaar zonder herkansingen zijn gehaald en is het gemiddelde cijfer van het eerste jaar minimaal een 7,5. Voor meer informatie kijk je op www.rsm.nl/bachelor/honours.

Studievereniging Bachelor in Bedrijfskunde

STAR is de studievereniging van RSM Erasmus University en kent een drieledige doelstelling:

  • het bevorderen van contacten tussen de studenten Bedrijfskunde en het bedrijfsleven;
  • studenten in staat stellen om de theorie aan de praktijk te toetsen door actief te worden in het bestuur of een van de commissies, of te participeren in een van de andere activiteiten;
  • studenten in contact met elkaar brengen. Dit sociale aspect uit zich naast de vele georganiseerde activiteiten, in de wekelijkse borrel en het jaarlijkse STAR feest.

Voor meer informatie ga naar www.rsmstar.nl

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen