Dubbelstudie Economie en Recht

Inschrijven voor Bachelor Dubbelstudie Economie en Recht

Let op: de deadline is 1 mei

Wil je in september beginnen met de Dubbelstudie Economie en Recht? Schrijf je dan in vóór 1 mei. Je hebt dan recht op studiekeuzeactiviteiten en toelating. Na 1 mei vervalt dit recht. Tot aan het begin van het studiejaar kun je onder voorwaarden je studiekeuze veranderen.

 • Een volledige inschrijving voor de Dubbelstudie Economie en Recht bestaat uit twee onderdelen:

  1. Je stuurt een e-mail aan de coördinator, de heer prof. mr. dr.  L.T. Visscher, via visscher@law.eur.nl waarin je aangeeft dat je het programma wil gaan volgen.
  2. Meld je via studielink aan voor de beide opleidingen in voltijd. Rond zowel je aanmelding voor je economische studie af als je aanmelding voor je juridische studie (Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht)
   • Wanneer je in het bezit bent van een buitenlandse vooropleiding (hier wordt ook onder verstaan een Internationaal of Europees Baccalaureate Diploma behaald in Nederland) dien je daarnaast na aanmelding in te loggen bij het EUR aanmeldportaal. Na aanmelding in Studielink ontvang je verschillende automatisch gegenereerde berichten waaronder een link naar het EUR Aanmeldportaal en jouw ERNA login en wachtwoord waarmee je in kunt loggen in het Aanmeldportaal. Hier beantwoord je de benodigde vragen en upload je de vereiste aanmelddocumenten.

  Studenten die problemen ondervinden met het krijgen van de link naar het EUR Aanmeldportaal kunnen contact opnemen met het Admissions Office via admissions.office@eur.nl. Studenten die de ERNA login en het wachtwoord niet lijken te ontvangen, dienen contact op te nemen met het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC) via 010 408 23 23.

 • Je hoeft maar één keer collegegeld te betalen voor twee studies.

  Ben je nog niet in het bezit van een hbo-bachelordiploma of een wo-bachelordiploma, dan betaal je het wettelijk collegegeld. Kijk onder Feiten & Cijfers hoeveel dit is.
  Kijk op de website van de rijksoverheid of je eventueel in aanmerking komt voor halvering van het collegegeld.

 • Ben je al in het bezit van een hbo-bachelordiploma of een wo-bachelordiploma en wil je aan een tweede bacheloropleiding beginnen, dan ga je het instellingstarief betalen. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Kijk onder Feiten & Cijfers hoeveel dit is. In de masterfase ga je weer wettelijk collegegeld betalen, omdat je nog niet over een mastertitel beschikt.