Dubbelstudie Economie en Recht

Waarom Bachelor Dubbelstudie Economie en Recht studeren

Ben jij ambitieus en op zoek naar een uitdaging? Onderscheid jij je graag op de arbeidsmarkt? Wil je bijvoorbeeld meer weten over bijvoorbeeld kredietcrises, maar ben je ook geïnteresseerd in de achtergrond van spraakmakende rechtszaken? Met andere woorden: wil je niet kiezen tussen een studie Economie en een studie Rechtsgeleerdheid? Erasmus School of Economics en Erasmus School of Law bieden samen een studieprogramma aan waarmee studenten gelijktijdig zowel de opleiding Rechtsgeleerdheid of Fiscaal Recht als de opleiding Economie en Bedrijfseconomie (in het Engels of het Nederlands) kunnen afronden. Ook de combinatie Fiscale Economie en Rechtsgeleerdheid is mogelijk.

Beide opleidingen bestaan normaal gesproken uit een driejarige bacheloropleiding en een éénjarige masteropleiding. De Dubbelstudie Economie en Recht houdt echter in dat beide opleidingen in zes jaar kunnen worden doorlopen volgens een van tevoren uitgestippeld studiepad. Beide faculteiten spannen zich in om studenten zo goed mogelijk te begeleiden bij de Dubbelstudie.

Aan het einde van de studie mag je twee titels gebruiken en ben je door jouw kennis gewild bij werkgevers. Denk maar aan bedrijven waar bedrijfseconomische en bedrijfsjuridische vraagstukken een grote rol spelen of aan de overheid, die bij het bepalen van haar economische beleid gebonden is aan de grenzen die het recht haar stelt. Veel afgestudeerden komen terecht in de accountancy, de advocatuur, bij multinationals of beleidsadviesafdelingen van ministeries en universiteiten.

Past de Dubbelstudie Economie en Recht bij jou?

Heb je interesse in rechten én economie? Durf je de intellectuele uitdaging van een dubbelstudie aan? Wil je je onderscheiden van anderen? En wil je eruit halen wat erin zit? Dan is het Dubbelstudie-programma precies wat je zoekt!

Maar let op: het intensieve programma is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk dat je de motivatie bezit om flink aan te pakken. Heb je een 7.0 gemiddeld voor je eindexamen vwo? Dan ben je geschikt voor de Dubbelstudie Economie en Recht.

In de studie Economie en Bedrijfseconomie wordt veel gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur, terwijl je bij Rechtsgeleerdheid juist de Nederlandse taal intensief toepast. Het helpt enorm als je goed bent in beide talen. De volgende eigenschappen komen je daarnaast goed van pas:

  • Je bent goed in Wiskunde en vindt het nog leuk ook.
  • Je kunt zelfstandig redeneren.
  • Je bent analytisch, oplossingsgericht en kritisch.
  • Je bent communicatief sterk.
  • Je bent gedreven en betrokken.

Waarom Dubbelstudie Economie en Recht studeren in Rotterdam?

De Erasmus Universiteit Rotterdam is de enige universiteit in Nederland die een dubbelprogramma biedt waarin je zowel de bacheloropleiding als de masteropleiding van beide studies doet. Ook al doe je twee studies, je betaalt slechts één keer collegegeld per jaar en hoeft ondanks het volgen van een tweede studie geen hoger collegegeldtarief te betalen.

Door intensieve samenwerking tussen beide faculteiten worden de meeste knelpunten van tevoren al weggenomen. Mochten er tijdens de dubbelstudie toch nog problemen ontstaan, dan helpt de coördinator van het programma, de heer prof. mr. dr. L.T. Visscher, je zo goed mogelijk om deze op te lossen. Ook is er een studievereniging speciaal voor dubbelstudenten, In Duplo, die nauw samenwerkt met beide faculteiten. Er is dus een schat aan ervaringsdeskundigheid aanwezig. Daarnaast:

  • Dit programma kan alléén in Rotterdam.
  • Je volgt twee studies tegelijk.
  • Je wordt professional in twee vakgebieden.
  • Onderscheid je je op de arbeidsmarkt met een dubbele titel.
  • In zes jaar tijd krijg je vier diploma's en twee mastertitels.