Studeren in Rotterdam

Econometrie en Operationele Research
A student ambassador of Erasmus School of Economics

Rotterdam is een stad vol verrassingen. Zonder tips van een Rotterdammer is het lastig om de leukste plekken te vinden. We helpen je alvast op weg. Lees meer over studentenstad Rotterdam, bekijk tips voor het vinden van een kamer of meld je aan voor de Eurekaweek: de beste manier om snel Rotterdam te leren kennen.

Studenten drinken thee op het terras voor EUC.

Ontdek Rotterdam

Met meer dan 175 nationaliteiten is Rotterdam een culture smeltkroes. Dat merk je ook aan de verschillende restaurants, bars, koffietentjes en take-aways. Pak de metro naar de kleine restaurantjes aan het Deliplein op Katendrecht, of ga met een e-scooter naar de eettentjes en cafés aan de Witte de Withstraat. Uitgaan en stappen kan altijd in Rotterdam. Van de clubs Maassilo en Annabel tot bars aan de Nieuwe Binnenweg en in het Oude Noorden.

Rotterdam staat bekend om haar kunst, cultuur en architectuur. Bezoek een van de vele musea, bekijk de stad vanaf hoogte op de Euromast, ga langs bij de Kubuswoningen of wandel over de Kop van Zuid. De Erasmusbrug is het beeldmerk van de stad geworden en vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de skyline. Rotterdam is een groene stad met tientallen parken. Het Kralingse Bos is het grootste park van de stad en ligt dichtbij Campus Woudestein. Het gezellige Vroesenpark is een andere aanrader in de zomermaanden.

Ontdek de campus via de aftermovie van de Bachelor Open Dag van oktober 2022

Aftermovie Bachelor Open Day 2022.

Aftermovie Bachelor Open Day 2022

Student maakt foto van kubuswoningen in Rotterdam.

Tips om een kamer te vinden in Rotterdam

Het is vaak lastig en stressvol om een kamer te vinden in Rotterdam, zeker als eerstejaarsstudent. Hier een aantal tips:

  1. Schrijf je alvast in bij een woningcorporatie als Stadswonen of de SSH. Stadswonen Rotterdam heeft elk jaar een zomeractie. Eerstejaarsstudenten krijgen voorrang op een kamer.
     
  2. Anti-kraak kan een optie zijn. Je bent dan tijdelijk bewoner van een kamer of pand dat leeg staat. Op die manier wordt het gebouw beschermd tegen vernieling. De huurprijzen zijn lager en vaak is er een maand opzegtermijn. Kijk bij Ad Hoc Beheer of Villex.
     
  3. De organisatie Livable koppelt studenten aan vrijwilligersorganisatie. Je kunt bijvoorbeeld goedkoop wonen in een bejaardentehuis in ruil voor een kopje koffie met je bejaarde buren.
Studenten in collegezaal tijdens Master Open Dag.
Alexander Santos Lima

Studeren op onze universiteit

Erasmus Universiteit Rotterdam heeft campussen op vier locaties, waarvan drie in Rotterdam en één in Den Haag. Campus Woudestein in Rotterdam is de grootste. Hier studeer, eet en sport je in de mooiste gebouwen. Naast dat de gebouwen er verbluffend uitzien blinken ze ook uit in duurzame en circulaire keuzes. Het sportgebouw faciliteert vijftig verschillende sporten en is energieneutraal.

Studenten in C-Hall tijdens Bachelor Open Dag
Studenten in C-Hal tijdens Bachelor Open Dag
Alexander Santos Lima

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen