Waarom deze studie

Filosofie
Master Filosofie

Past deze studie bij jou?

Filosofie studeer je in Rotterdam omdat:

  • het curriculum nauw verbonden is aan de actualiteit;
  • zowel de analytische als de continentale filosofische traditie hier worden onderwezen;
  • je persoonlijke contacten opbouwt met medestudenten en docenten;
  • er veel aandacht is voor loopbaanoriëntatie.

Wat vinden onze studenten?

Hugo van der Kooij

Hugo van der Kooij - Alumnus

Door filosofie leer je de wereld, de maatschappij, maar vooral jezelf beter te begrijpen.
Door filosofie leer je de wereld, de maatschappij, maar vooral jezelf beter te begrijpen.

Als ik terugkijk op mijn studie filosofie en wat het mij heeft gebracht zijn die dingen grofweg in twee categorieën te verdelen. Aan de ene kant zie ik de ‘zachte’ dingen, de dingen die te maken hebben met het leven: Hoe een (goed) mens te zijn? Hoe lief te hebben? Hoe om te gaan met de dood en hoe kan de werkelijkheid in elkaar zitten? De studie heeft me kennis laten maken met denkers, denktradities en levenshoudingen die daarop ingaan. Het heeft me een rijker, voller mens gemaakt doordat de filosofie zich buigt over deze kanten van het leven.

Aan de andere kant zie ik de ‘harde’ vaardigheden, de dingen die me een waardevollere werknemer en collega maken; ik ben in staat binnen mijn werk verbanden te leggen en de grote lijnen te zien. Kritisch naar besluitvorming en processen te kijken, erop te reflecteren, en ze aan te scherpen. Ik heb geleerd strategisch, secuur en gestructureerd te denken waardoor ik op een gedegen manier problemen kan oplossen.

Filosofie leert je kritisch naar wereld, maatschappij en jezelf te kijken, maar geeft je ook de academische handvatten om op wat er dagelijks in die wereld gebeurd op een gedegen manier te ontleden. Tijdens de studie kom je erachter dat het leven van filosofie aan elkaar hangt en ze je haar overal terug, zowel de harde als de zachte kant. Na de studie filosofie heb je er een extra zintuig bij die weinigen hebben. Gebruik haar zorgvuldig.

Istref Shala

Istref Shala - Student Bachelor Filosofie

Filosofie is kritisch denken, logisch denken en onafhankelijk denken.
Ishtref Gala
Filosofie is kritisch denken, logisch denken en onafhankelijk denken.

De bachelor Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is zowel een verheldering als een afbraak van elke gangbare gedachte en denkwijze die ik hiervoor had. Door het brede aanbod aan vakken krijg je de beschikking over gereedschap waarmee je vrijwel ieder intellectueel en academisch probleem in een ander perspectief kunt plaatsen.

Filosofie is kritisch denken, logisch denken en onafhankelijk denken. Zo leer je een visie te ontwikkelen, deze duidelijk op te stellen en te presenteren. Ook leer je kritisch te zijn op zowel je eigen denkbeeld als dat van anderen. In mijn eerste jaar merkte ik dat ik dankzij de inspirerende docenten en geïnteresseerde medestudenten erg werd gestimuleerd deze vaardigheden te ontwikkelen. De studie is kleinschalig en je staat in nauw contact met docenten en medestudenten. Mijn motivatie om te studeren is hierdoor groter dan ooit. Met genoegen kan ik zeggen dat ik in de bachelor Filosofie mijn plek gevonden heb.

Ishtref Gala

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen