Carrièremogelijkheden

Geneeskunde

Na je bachelor Geneeskunde ligt het voor de hand om door te gaan met de masteropleiding. Daarna kun je kiezen voor een vervolgopleiding tot medisch specialist. Omdat de zorgvraag alleen maar toeneemt, hebben afgestudeerde geneeskundigen enorm veel mogelijkheden. Rotterdamse geneeskundigen zijn in Nederland en het buitenland gewild.

Na je bachelor of master geneeskunde kun je er ook voor kiezen om eerst te gaan promoveren. Promovendi leveren een belangrijke bijdrage aan het (internationale) wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC. Ook later is er een grote behoefte aan artsen die patiëntenzorg en onderzoek willen combineren. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de medische wetenschap. Ook zijn er volop internationale mogelijkheden.

Alhoewel de meeste studenten na hun masterdiploma Geneeskunde als arts zullen gaan werken zijn er ook andere richtingen mogelijk. Denk daarbij aan docent, advies- en beleidswerk of werken bij een farmaceutische industrie.

Naast de eigen research masters van het Erasmus MC kun je ook nog denken aan masters binnen en buiten de Erasmus Universiteit. Zie hieronder een korte lijst van de vele mogelijke aansluitende masters. De toelatingseisen verschillen per programma.

 

 

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen