Waarom deze studie

Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg, BMG

Past deze studie bij jou?

Met deze studie word je een expert in de organisatorische en beleidsmatige kant van de gezondheidszorg. Hoe vindt sturing plaats binnen een ziekenhuis? Kun je met technologie de zorg verbeteren? Wat is er te doen aan wachtlijsten in de jeugdzorg? Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar deze vraagstukken kijken en zoekt oplossingen. Hiervoor gebruik je kennis uit economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, bestuurs- en beleidswetenschappen, management- en organisatiewetenschappen. Creatief denken, een kritische houding en samenwerken, horen daarbij. Natuurlijk ontwikkel je ook academische onderzoeksvaardigheden en is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn ook zo dat je deze vakken echt nodig hebt om oplossingen te vinden.
Zeki Schults ESHPM

Waarom Rotterdam?

Onze focus ligt op beleid en management. Dat maakt deze studie in Rotterdam bijzonder. We zijn praktijkgericht. Doe jij onderzoek? Dan kan een organisatie daar echt iets mee. Wees niet bang voor saaie hoorcolleges. We houden van interactie. Ook leer je in werkgroepen en online. Tot slot vind je bij ons persoonlijk onderwijs met ruimte voor eigen initiatief.

Je bent een expert in de gezondheidszorg. Iemand die alleen rechten studeert of economie, mist die specifieke kennis.
Bachelor Gezondheidswetenschappen

Na je studie?

Dan kun je aan de slag als adviseur, consultant, manager of onderzoeker. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis, zorgverzekeraar of adviesbureau. Ruim 70% van onze studenten heeft binnen 2 maanden werk.

Dus spreekt de gezondheidszorg je aan? En zoek je een actieve en veelzijdige opleiding? Gezondheidswetenschappen, BMG biedt je alle kansen!

Je kunt op allerlei manieren bijdragen aan de zorg. Ook managers, beleidsmakers en kwaliteitsmedewerkers zijn essentieel voor deze unieke sector.
Aukje Muller

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen