Carrièremogelijkheden

Bachelor Econometrie en Operationele Research

De vraag naar econometristen is ‘booming’ en de verdiensten onder alumni zijn goed. Recent is onderzoek gedaan naar de relatieve marktwaarde van een studie. Deze is hoger naarmate de werkeloosheidsduur korter is en het salaris hoger. Econometrie staat wat betreft netto salaris, anderhalf jaar na afstuderen, op de tweede plaats (na tandheelkunde) en behoort bij de top met betrekking tot de kans op een vaste baan kort na het afstuderen.

Vaak kun je kiezen uit een aantal banen. Heb je een voorkeur voor financiële zaken? Dan vind je banen bij vermogensbeheerders, banken, verzekeraars, pensioenfondsen en energiebedrijven. Houd je meer van marketing? Dan kun je terecht bij onderzoeksbureaus, multinationals en adviesbureaus. De NS, vliegtuigmaatschappijen en transportbedrijven bieden boeiend werk in Operationele Research en Logistiek. Veel econometristen vind je bij ministeries, De Nederlandsche Bank, het Centraal Planbureau, het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Sociaal Cultureel Planbureau.

Ook in onderzoek aan universiteiten of erbuiten ligt een prachtige toekomst besloten. Waar je met Econometrie terechtkomt, hangt af van je eigen interesses.