Bachelorvakken voor cursisten

Als cursist kunt u één of meer losse vakken volgen zonder dat u zich voor een volledige bacheloropleiding inschrijft. U volgt vakken via het reguliere onderwijs en sluit dat samen met de reguliere studenten af met een tentamen. Op deze site vindt u meer informatie over welke vakken u kunt volgen, wat de kosten zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

Welke vakken kunt u volgen?

Als cursist kunt u vakken volgen uit de bacheloropleidingen Economie en Bedrijfseconomie en Econometrie en Operationele Research. Als u in de studieschema’s van deze opleidingen klikt op een vak, leest u in de onderwijscatalogus per vak informatie over de inhoud, opzet en het rooster.

Als cursist kunt u zich niet inschrijven voor:

 • Bachelorvakken van de Internationale Bachelor Economics and Business Economics (IBEB) en van de Internationale Bachelor Econometrics and Operations Research. Deze vakken zijn te herkennen aan een 'X' achter de vakcode.
 • Bachelorvakken uit het programma fiscale economie.
 • Bachelor werkcolleges

Kosten voor deelname

De kosten voor bachelorvakken zijn €100,- per creditpunt.

Van aanmelding tot inschrijving

 • Nadat u een keuze heeft gemaakt in de onderwijscatalogus, stuurt u een email naar cursisten@ese.eur.nl waarin u aangeeft te willen inschrijven.
 • Wij sturen u binnen enkele werkdagen een email met verdere instructies om uw aanmelding compleet te maken.
 • Uw complete aanmelding moet vóór de volgende datum bij ons binnen zijn: 
  • Blok 1: 10 augustus 2020
  • Blok 2: 5 oktober 2020
  • Blok 3: 1 december 2020
  • Blok 4: 8 februari 2021
  • Blok 5: 12 april 2021

Let op: Aanmeldingen die we na de deadline ontvangen, nemen we niet meer in behandeling

Binnen twee weken na ontvangst van uw complete aanmelding, schrijven wij u in als cursist.

 

Annulering

U kunt uw aanmelding wijzigingen of annuleren tot aan de aanvang van de cursus door een email te sturen naar cursisten@ese.eur.nl.

De annuleringskosten bedragen €50,- voor vakken die nog niet zijn gestart. Na aanvang van de cursus kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht en wordt er geen cursusgeld gerestitueerd.

Inschrijven voor vakken, practica en tentamens

Wanneer u de bevestiging hebt ontvangen van inschrijving, bent u ook meteen ingeschreven voor het vak en eventueel bijbehorende practica. U wordt door ons ook ingeschreven voor het (her)tentamen.

De practica van bachelorvakken zijn voor cursisten niet verplicht. Bij een aantal vakken kunt u echter een deel van het cijfer behalen tijdens de practica, door middel van opdrachten, presentaties of tussentoetsen. U kunt dit nakijken per vak in de vakinformatie in de onderwijscatalogus.

Contact

Voor meer informatie of advies over het volgen van vakken als cursist kunt u een email sturen naar cursisten@ese.eur.nl of contact opnemen met de Informatiebalie van Erasmus School of Economics.