Vakken voor ICLON studenten

Als student van de ICLON-lerarenopleiding kunt u zich inschrijven voor één of meer losse vakken als aanvulling op het onderwijscurriculum van die opleiding. U volgt een vak via het regulier onderwijs en u sluit dat samen met de reguliere studenten af met een tentamen. Op deze site vindt u meer informatie over welke vakken u kunt volgen, hoe u zich kunt aanmelden en wat de kosten zijn

Welke vakken kunt u volgen

In overleg met de studieadviseur van het ICLON stelt u vast welke vakken u aan de Erasmus School of Economics wilt gaan volgen. Vervolgens kunt u in de onderwijscatalogus informatie vinden over deze vakken.

Van aanmelding tot inschrijving

Nadat u een keuze heeft gemaakt welk vak u wilt volgen, stuurt u een e-mail naar cursisten@ese.eur.nl. Uiteraard is het mogelijk om meerdere vakken te volgen.

Wij sturen u binnen enkele werkdagen een e-mail met verdere instructies om uw aanmelding compleet te maken.

Uw complete aanmelding moet vóór de volgende datum bij ons binnen zijn: 

  • Blok 1: 21 augustus 2024 
  • Blok 2: 16 oktober 2024 
  • Blok 3: 11 december 2024 
  • Blok 4: 19 februari 2025 
  • Blok 5: 22 april 2025 

Het kan zijn dat u zich in wilt schrijven voor een vak waar een toelatingsbeoordeling voor nodig is. Indien dat het geval is, wordt u hierover door ons geïnformeerd.

Let op: wanneer u zich na de deadline aanmeldt, kan niet gegarandeerd worden dat u ook daadwerkelijk geplaatst kunt worden.

Inschrijven voor vakken, practica en tentamens

Wanneer u de bevestiging hebt ontvangen van de inschrijving, bent u ook meteen ingeschreven voor het vak en eventueel bijbehorende practica. Ook voor het hertentamen wordt u door ons ingeschreven. Aanwezigheid bij de practica is voor bachelorvakken niet verplicht. Bij een aantal vakken kunt u echter een deel van het vakcijfer verdienen tijdens de practica door middel van opdrachten, presentaties of tussentoetsen. U kunt dit nakijken per vak in de onderwijscatalogus.

Kosten voor deelname

Voor een aantal vakken geldt dat deze gevolgd kunnen worden tegen een gereduceerd tarief. Dit zijn:

VakcodeVakBlokEC
FEB12004Internationale economie28
FEB11001Micro-economie28
FEB12003Finance 138
FEB12006Geschiedenis van het economisch denken34
FEB11020Filosofie44
FEB12007Intermediate Accounting58

De kosten voor deze vakken bedragen €30,- per studiepunt (EC). In de onderwijscatalogus kunt u vinden aan hoeveel EC’s een vak gelijk staat. Daarnaast wordt er per jaar €35,- administratiekosten in rekening gebracht (niet restitueerbaar).

Om in aanmerking te komen voor het gereduceerde tarief, moet u een bewijs van inschrijving van de ICLON-lerarenopleiding kunnen overleggen. Indien u dit niet kunt overleggen of een andere cursus wilt volgen, bedragen de kosten €100,- per studiepunt.

Inschrijving wijzigen of annuleren

U kunt uw aanmelding wijzigen of annuleren tot aan de aanvang van de cursus door een e-mail te sturen naar cursisten@ese.eur.nl. De annuleringskosten bedragen €50,- voor vakken die nog niet zijn gestart. De administratiekosten worden niet gerestitueerd. Na aanvang van de cursus kunnen er geen wijzigingen meer worden doorgevoerd en wordt er geen cursusgeld gerestitueerd.

Contact

Voor meer informatie of advies over het volgen van vakken als cursist kunt u een e-mail sturen naar cursisten@ese.eur.nl of contact opnemen met de Informatiebalie van Erasmus School of Economics.

Compare @count study programme

  • @title

    • Duration: @duration
Compare study programmes