Mastervakken voor cursisten

Als cursist kunt u losse vakken volgen zonder dat u zich voor één van onze masteropleidingen inschrijft. U volgt een vak via het regulier onderwijs en u sluit dat samen met de reguliere studenten af met een tentamen. Op deze site vindt u meer informatie over welke vakken u kunt volgen, wat de kosten zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

Het aanbod

U kunt als cursist maximaal twee mastervakken van 4 credits volgen uit de masteropleidingen Accounting, Auditing and Control, Economics and Business, Econometrics and Management Science en Fiscale Economie. Het vakkenaanbod is te vinden in de onderwijscatalogus. U vindt hier per vak informatie over de inhoud, opzet en het rooster.

Voor het aanbod van vakken op masterniveau voor cursisten gelden de volgende beperkingen:

 • Maximaal twee vakken van 4 credits per student;
 • Geen deelname aan een seminar of case studies;
 • Geen deelname aan een masterscriptie;

Cursisten worden alleen toegelaten indien zij aantoonbaar over voldoende voorkennis op niveau beschikken en er voldoende capaciteit is binnen het vak om extra studenten te plaatsen.

Van inschrijving tot aanmelding

 • Nadat u een keuze heeft gemaakt in de onderwijscatalogus, stuurt u een email naar cursisten@ese.eur.nl waarin u aangeeft te willen inschrijven.
 • Wij sturen u binnen enkele werkdagen een email met verdere instructies om uw aanmelding compleet te maken.
 • Uw complete aanmelding moet vóór de volgende datum bij ons binnen zijn: 
  • Blok 1: 10 augustus 2020
  • Blok 2: 5 oktober 2020
  • Blok 3: 1 december 2020
  • Blok 4: 8 februari 2021
  • Blok 5: 12 april 2021

Let op: Aanmeldingen die we na de deadline ontvangen, nemen we niet meer in behandeling

Binnen twee weken na ontvangst van uw complete aanmelding, schrijven wij u in als cursist.

Kosten voor deelname

Voor cursisten zijn de kosten €3.000,- per mastervak. U kunt zich voor maximaal twee mastervakken van 4 credits aanmelden. U kunt ervoor kiezen om u op hetzelfde moment voor deze twee vakken in te schrijven als cursist.

Voor PHD studenten van de Erasmus Universiteit, promovendi van ERIM én Research Master studenten van Filosofie geldt het bachelor tarief: €100,- per credit.

Annulering

U kunt uw aanmelding wijzigen of annuleren tot aan de aanvang van de cursus door een email te sturen naar cursisten@ese.eur.nl. De annuleringskosten bedragen €50,- voor vakken die nog niet zijn gestart. Na aanvang van de cursus kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht en wordt er geen cursusgeld gerestitueerd.

Inschrijven voor vakken, practica en tentamens

Wanneer u de bevestiging hebt ontvangen van inschrijving, bent u ook meteen ingeschreven voor het vak en eventueel bijbehorende practica. U wordt door ons ook ingeschreven voor het (her)tentamen.

Aanwezigheid bij de practica is voor mastervakken niet verplicht. Bij een aantal vakken kunt u echter een deel van het vakcijfer verdienen tijdens de practica (door middel van opdrachten, presentaties of tussentoetsen). U kunt dit nakijken per vak in de vakinformatie in de onderwijscatalogus.

Contact

Voor meer informatie of advies over het volgen van vakken als cursist kunt u een email sturen naar cursisten@ese.eur.nl of contact opnemen met de Informatiebalie van Erasmus School of Economics.