Mastervakken voor cursisten

Als cursist kunt u losse vakken volgen zonder dat u zich voor één van onze masteropleidingen inschrijft. U volgt een vak via het regulier onderwijs en u sluit dat samen met de reguliere studenten af met een tentamen. Op deze site vindt u meer informatie over welke vakken u kunt volgen, wat de kosten zijn en hoe u zich kunt aanmelden.

Het aanbod

U kunt als cursist maximaal twee mastervakken van 4 credits volgen uit de masteropleidingen Accounting, Auditing and Control, Economics and Business, Econometrics and Management Science en Fiscale Economie. Het vakkenaanbod is te vinden in de Course Guide. U vindt hier per vak informatie over de inhoud, opzet en het rooster.

Voor het aanbod van vakken op masterniveau voor cursisten gelden de volgende beperkingen:

  • Maximaal twee vakken van 4 credits per student;
  • Geen deelname aan een seminar of case studies;
  • Geen deelname aan een masterscriptie;

Cursisten worden alleen toegelaten indien zij aantoonbaar over voldoende voorkennis op niveau beschikken en er voldoende capaciteit is binnen het vak om extra studenten te plaatsen.

Van inschrijving tot aanmelding

Houd er rekening mee dat uw complete aanmelding - inschrijfformulier en factuur - vóór de volgende datum bij ons binnen moet zijn:

  • Blok 1: 12 augustus 2019
  • Blok 2: 7 oktober 2019
  • Blok 3: 1 december 2019
  • Blok 4: 10 februari 2020
  • Blok 5: 13 april 2020

Binnen twee weken na ontvangst van uw complete aanmelding, schrijven wij u in als cursist. Het kan overigens tot vier weken duren voordat u uw studentkaart per post en inlog-gegevens per e-mail ontvangt.

Kosten voor deelname

Voor cursisten zijn de kosten €3.000,- per mastervak. U kunt zich voor maximaal twee mastervakken van 4 credits aanmelden. U kunt ervoor kiezen om u op hetzelfde moment voor deze twee vakken in te schrijven als cursist. U betaalt dan eenmaal administratiekosten van €35,-.

Voor PHD studenten van de Erasmus Universiteit, promovendi van ERIM én Research Master studenten van Filosofie geldt het bachelor tarief: €100,- per credit en worden geen administratiekosten in rekening gebracht.

Heeft u een mastervak gevolgd en besluit u op een later tijdstip een tweede mastervak te volgen, dan worden nogmaals administratiekosten in rekening gebracht. De kosten kunt u in de ESE webshop betalen.

Annulering

U kunt uw aanmelding wijzigen of annuleren tot aan de aanvang van de cursus door een email te sturen naar cursisten@ese.eur.nl. De annuleringskosten bedragen €50,- voor vakken die nog niet zijn gestart. Na aanvang van de cursus kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht en wordt er geen cursusgeld gerestitueerd.

Inschrijven voor vakken, practica en tentamens

Nadat u een bevestiging hebt ontvangen dat u als cursist bent ingeschreven, schrijft u zich in voor het vak en het eventuele bijbehorende practica waarvoor u bent toegelaten. Inschrijven voor vakken en practica gaat via SIN-Online. Informatie over de inschrijfprocedure en deadlines vindt u op de startpagina voor studenten. U wordt door ons ingeschreven voor het (her)tentamen.

Aanwezigheid bij de practica is voor mastervakken niet verplicht. Bij een aantal vakken kunt u echter een deel van het vakcijfer verdienen tijdens de practica (door middel van opdrachten, presentaties of tussentoetsen). U kunt dit nakijken per vak in de vakinformatie in de Course Guide.

Contact

Voor meer informatie of advies over het volgen van vakken als cursist kunt u een email sturen naar cursisten@ese.eur.nl of contact opnemen met de Informatiebalie van Erasmus School of Economics.