De Waarde(n) van Diversiteit | Masterclass

Professional maakt gebruik van verschillende kleuren post-its tijdens de Masterclass de Waarde en de Waarden van Diversiteit

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: divers en inclusief zijn kan leiden tot prestatieverhoging. Dus het feit dat diversiteit bij steeds meer organisaties als thema op de agenda staat, is een goed begin. De vraag is echter of organisaties diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie ook de prioriteit geven die het verdient. Waardevolle diversiteit overstijgt het realiseren van een divers personeelsbestand, en gaat om het nastreven van (ethische) waarden en het hebben van een positieve impact op individuen, de maatschappij en de organisatie zelf. Inclusie en gelijkwaardigheid scheppen de voorwaarden om hierin succesvol te zijn. Nu beschikbaar als maatwerkprogramma: de beproefde Executive Masterclass ‘De Waarde(n) van Diversiteit’ van Erasmus Economics & Business Executive Education.

Deelnemers en spreker tijdens de Masterclass

Waarom deze Masterclass?

De meeste executives staan voor een grote uitdaging. Bij het nastreven van diversiteit en inclusiviteit lopen zij vaak tegen barrières aan, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Bijvoorbeeld: een gebrek aan tools om de problematiek en doelstellingen inzichtelijk te maken, onvoldoende draagvlak binnen de organisatie of schaarste op de arbeidsmarkt.

De Executive Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit maakt de thematiek inzichtelijk en biedt executives, strategisch beleids- & besluitvormers en adviseurs diverse handvatten om de positieve impact van diversiteit te realiseren. Mensen die eerder aan deze Masterclass deelnamen, waaronder executives, bestuurders, Chief Diversity Officers en Diversity Leads, waardeerden de volgende take-aways:

  • Gedegen academische fundering en inzichten uit de praktijk
  • Vaardigheid in de positionering en strategische vertaling naar verschillende niveaus
  • Helderheid over eigen doelstellingen en persoonlijke waarden in relatie tot diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie
  • Instrumenten en interventies om draagvlak en een positieve impact te realiseren
  • Relevante ervaringsuitwisseling met docenten, deskundigen en andere ervaren topbeleidsmakers en topbesluitvormers die verandering willen bewerkstelligen.

In het maatwerkprogramma doen we een passend aanbod gericht op de wensen van jouw groep of organisatie.

Deelnemer Kathleen aan het woord over diversiteit

Aftermovie Masterclass

Bekijk voor een impressie van deze driedaagse Masterclass ook alvast de aftermovie van De Waarde(n) van Diversiteit - editie april 2022!

De belangrijkste informatie van deze Masterclass op een rij

Algemeen
Investering

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kan een programma van 2 tot 4 dagen worden vormgegeven. Desgewenst in halve dagen of als meerdaags programma te volgen. Dagen en data in overleg. Afhankelijk van de omvang van het programma en de wensen qua locatie, catering en eventuele overnachtingen wordt een maatwerk aanbod gedaan met passende prijsopgave.

Locatie
De locatie van de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit wordt gekozen in overleg met de opdrachtgever.

Groepsgrootte
De groepsgrootte varieert. Aangezien interactie en onderlinge discussie van belang zijn voor de leerervaring, zal hiermee rekening worden gehouden in het maken van een passend aanbod.

Voertaal
Eerdere edities zijn gehouden in het Nederlands, neem contact op voor de mogelijkheden ten aanzien van een Engelstalig programma.

Om van diversiteit een succes te maken, zijn inclusie en gelijkwaardigheid onmisbaar. In een steeds meer diverse samenleving en met de black lives matter-protesten wordt het belang van diversiteit alleen nog maar meer benadrukt. In een organisatie waarbinnen iedereen zich welkom voelt, kan men van elkaar leren en worden ieders talenten benut. Het benutten van diverse perspectieven leidt uiteindelijk tot prestatieverhoging. Hoe logisch dit ook klinkt; in de praktijk blijkt dat dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan is. De Masterclass draagt bij aan het realiseren van waardevolle diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.

Tijdens de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit delen vooraanstaande academici en experts uit het werkveld op interactieve wijze hun inzichten, ervaringen en visie. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kan een programma van 2 tot 4 dagen worden vormgegeven. Zowel tijdens de colleges als de workshops is er veel ruimte voor interactie en onderlinge discussie.

Vooraanstaande academici en experts uit de praktijk delen op interactieve wijze hun inzichten, ervaringen en visie. De sprekerssamenstelling varieert, zodat wij iedere keer een actuele editie van de Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit kunnen aanbieden. Enkele van onze betrokken sprekers:

Prof. Dr. Lans Bovenberg
Professor Relational Economics, Values & Leadership, Erasmus Universiteit Rotterdam
Hoogleraar Economie - Tilburg University

Interessante afwisseling van perspectieven en doorvertaling naar praktijk.’

Drs. Kristel Baele
Voorzitter Raad van Cultuur
Toezichthouder Haagse Hogeschool

‘Sterk inhoudelijk programma en goede wetenschappelijke onderbouwing.’

Prof. Dr. Karen Maas
Bijzonder hoogleraar Accounting and Sustainability - Open Universiteit
Wetenschappelijk directeur - Impact Centre Erasmus

‘Goede sfeer, sterk programma en waardevolle interactie met sprekers en deelnemers.’ 

Drs. Savitri Groag
Duurzaamheidsmanager – ARTIS Natura Artis Magistra
Co-Founder Refugee Talent Hub

‘Heel inspirerend en leerzaam; zeer gedreven sprekers en dagvoorzitter ook!’

Simone Moissidis MA
Consultant – De Transformatie Groep: begeleidt organisaties bij transformatietrajecten, ‘gedoe in de top’ en het bouwen van ‘high performing teams’

‘Goede inzichten in achtergronden, theorie, ontwikkelingen en inspiratie!’

Programmaleiding
De Masterclass De Waarde(n) van Diversiteit wordt aangeboden door Erasmus Economics and Business Executive Education (EEBEE), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Program Director van deze Masterclass is L.J. (Lisanne) Veter MSc, tevens verantwoordelijk voor de coördinatie. Dit programma valt onder het initiatief DIVE Erasmus - Diversity, Inclusion, Values & Equity.

Data worden bepaald in overleg met de opdrachtgever.

Vraag hier de brochure aan voor meer informatie over de Masterclass en een overzicht van sprekers.

De Executive Masterclass richt zich op executives, strategisch beleids- en besluitvormers en adviseurs die affiniteit hebben met diversiteit en inclusie. Waaronder, maar beslist niet uitsluitend, Chief Diversity Officers en Diversity Leads.

Na succesvolle afronding van de Executive Masterclass ontvangen alle deelnemers een bewijs van deelname vanuit Erasmus Economics Business & Executive Education, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

DIVE-logo

Dit programma valt onder DIVE Erasmus - Diversity, Inclusion, Values & Equity, een initiatief binnen Erasmus Economics Business & Executive Education (EEBEE), onderdeel van Erasmus Universiteit Rotterdam. Op de hoogte blijven van relevant nieuws en onze activiteiten? Volg ons op LinkedIn.

Lisanne Veter MSc

Program Director

E-mailadres
eebee-diversity@ese.eur.nl
Adres
Burgemeester Oudlaan 50, Van der Goot Building - M5
3062 PA
Rotterdam

Meer lezen over Diversiteit? Check onderstaande blogs!

Divers en inclusief in vijf stappen

Vijf verschillende handen naast elkaar

Vijf belangrijke inzichten over diversiteit

'Don't waste your talent' is er op het asfalt gespoten

De waarden van diversiteit

Groep mensen die over een regenboogpad loopt

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen