Essay - Vernetwerkte risico's

Risicomanagement is op de golven van aandacht voor beeldbepalende incidenten en affaires een steeds belangrijker professie binnen organisaties geworden, uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleide beroepsgroep, de risicomanagers. Nog nooit was er zoveel aandacht voor als in de afgelopen twintig jaar.

Het behoort volgens commissarissen en bestuursvoorzitters tot de top drie van belangrijke onderwerpen bij het vorm geven aan de governance van organisaties. Risicomanagers zijn professionals, met de daarbij horende professionele codes, instrumenten, certificering en een door onderling debat aangroeiende professionele standaard. Hun adviezen zijn van cruciaal belang en hebben op de allerhoogste niveaus impact. Hun manier van werken is onderworpen aan hoge standaarden.

Organisaties erkennen alom het belang van het adequaat omgaan met risico’s en het belang van risicomanagement als kernproces in de organisatie. Het goed omgaan met risico’s kan de organisatie niet maken, maar voorkomt wel het breken er van.

 • Titel:

  Management van Vernetwerkte risico's
  Naar een agenda voor de auditor

  Publicatiejaar:

  2013

  Auteurs:

  Mark van Twist
  Ernst ten Heuvelhof
  Martijn van der Steen

  Download hier het rapport in pdf

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen