Premaster (Instroom hbo/wo)

Deadlines en toelatingseisen

Voor je je gaat inschrijven is het belangrijk dat je nagaat of

  • je voldoet aan de toelatingseisen van het premasterprogramma van jouw keuze
  • de deadline voor aanmelden nog niet is verstreken.

Bekijk ook de contactinformatie en meer informatie over de toelatingseisen, mogelijke toelatingsprocedures en deadlines voor aanmelding per programma.

Om je als student voor een premasterprogramma in te schrijven volg je de volgende stappen:

Je ontvangt na het aanmaken van een studentnummer een email op het e-mail adres dat je via Studielink hebt opgegeven met je ERNA login gegevens. Hiermee krijg je toegang tot de systemen van de EUR. Ook ontvang je een email met de instructies voor het uploaden van je pasfoto voor je collegekaart.
Heb je deze mails niet ontvangen neem dan contact op met het ESSC.

Heb je al eerder bij ons ingeschreven gestaan als student dan ontvang je deze berichten niet.

De opleiding beoordeelt of je wordt toegelaten. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de toelatingsprocedure zoals die door de opleiding is vastgesteld volgt.

Nadat je bent toegelaten ontvang je vanaf juni bericht over de hoogte van de premastervergoeding die je bent verschuldigd en is het mogelijk om via studielink aan te geven hoe je dit betaalt. Let op: je kunt de gekozen betaalwijze niet meer veranderen in studielink. Neem contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als je achteraf besluit om het collegegeld op een andere wijze te betalen.

Voor betaling via digitale machtiging volg je het stappenplan van studielink. 

Heb je aangegeven op een andere manier te betalen, ga dan naar betaalmethode voor meer informatie.

Zolang je inschrijfverzoek in studielink de status ''verzoek ingediend'' heeft sta je nog niet ingeschreven. Dat is pas het geval als je status verandert naar ''ingeschreven''.

Je inschrijving moet zijn afgerond vóór 1 september. We adviseren je dan ook om in Studielink of Osiris student je status van je inschrijfverzoek én de berichten die je van ons ontvangt goed in de gaten te houden. Neem tijdig contact op met Erasmus Studenten Service Centrum als voor jou niet duidelijk is waarom je inschrijving nog niet is afgerond.

Je bent ingeschreven zodra de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd van ''verzoek ingediend'' naar ''ingeschreven''.

Zodra de status van je inschrijfverzoek in studielink is veranderd naar ''ingeschreven'' heb je de beschikking over je digitale Collegekaart en Bewijs van Inschrijving in Osiris Student.  

De procedurele regels met betrekking tot de inschrijving bij Erasmus Universiteit Rotterdam vind je op de website 'Reglementen, Richtlijnen en Regelingen' voor EUR studenten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen