BigMedilytics

BigMedilytics

ESHPM kreeg in het voorjaar 2018 een EU Horizon2020 subsidie van ruim één miljoen euro voor onderzoek naar gebruik van Big data in de zorg (grant agreement no 780495). In het onderzoek met de naam BigMedilytics (voluit: “Big Data for Medical Analytics”) onderzoeken we de komende drie jaar onder welke voorwaarden met Big data de productiviteit in de zorg kan worden verhoogd.

Big Medilytics

BigMedilytics project

In het BigMedilytics onderzoek ligt de focus op drie thema’s:

  1. De preventie van chronische ziekten: kunnen we door het vergelijken van databases inzichten ontwikkelen op basis waarvan minder patiënten met een chronische aandoening naar de tweedelijns zorg worden doorverwezen?
  2. Gepersonaliseerde diagnostiek in oncologie: op welke wijze kan Big data bijdragen aan de ontwikkeling van gepersonaliseerde zorg en complicaties binnen de oncologie verminderen?
  3. De optimalisering van de logistiek van mensen en middelen in ziekenhuizen.

ESHPM werkt in dit onderzoek aan het formuleren van indicatoren om productiviteitswinst te meten, kennis over de (in)formele regels voor het gebruik van big data, business modellen voor Big data technologieën en bevorderende en belemmerende factoren voor het gebruik van Big data in de zorg. Voor meer informatie over ons onderzoek en onderzoeksmethodologie schreven we een artikel.

Big Medilytics Testimonial

Philips is projectcoördinator van het BigMedilytics project en de 35 partners zijn ziekenhuizen, farmaceutische organisaties, zorgverzekeraars, MKB-organisaties en onderzoeksinstituten door heel Europa. Het project wordt bij Erasmus School of Health Policy & Management gecoördineerd door prof. dr. Antoinette de Bont en dr. Anne Marie Weggelaar MCM.

EU logo

Lees meer over BigMedilytics:

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 780495. Any dissemination of results here presented reflects only the consortium view. The Commission is not responsible for any use that may be made of the information it contains.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen