Ons aanbod

Digitale leeromgeving

Tijdens je Bachelor kan MyFuture een belangrijke rol spelen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Doordat er verschillende modules worden aangeboden via de Canvas course van MyFuture krijg je de mogelijkheid om jouw skills verder te ontwikkelen en naast je academische groei ook een persoonlijke groei door te maken. Misschien wil je meer leren over hoe je een goed CV samenstelt, of wil jij je doelen nog concreter maken. Daarnaast zullen skills als netwerken en feedback geven goed van pas komen tijdens je studie en toekomstige carrière. Bij MyFuture krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen in deze verschillende skills. Ontdek jouw potentie en onderscheid je van de rest!

Als je je inschrijft voor de MyFuture Canvas course krijg je toegang tot onze digitale modules en blijf je op de hoogte over nieuwe verdere ontwikkelingen binnen MyFuture. Doordat de Canvas modules van MyFuture het hele jaar beschikbaar zijn, kun je werken aan de ontwikkeling van jouw skills op elk moment waarop het jou uitkomt! De volgende modules zijn beschikbaar:

 • Goalsetting

  Heb je wel eens stilgestaan bij wat je echt wil bereiken? Wat je wil gaan doen na je studie? Wat echt belangrijk voor jou is?

  In de Goalsetting module van MyFuture ga je onder andere met deze vragen aan de slag. Je stelt jouw belangrijkste doelen voor jezelf vast en zal zelfs nog een aantal stappen verder gaan! Je zult stilstaan bij jouw grootste wensen en een plan opstellen om je doelen te bereiken. Zo kun je deze wensen effectief omzetten in haalbare doelen. Hiermee kun je makkelijker belangrijke en onbelangrijke zaken van elkaar scheiden en wordt het eenvoudiger om jezelf te motiveren om je doelen te behalen.

  Goalsetting
 • CV-building en netwerken

  In deze module leer je alles wat je moet weten over CV-building en netwerken. Op het gebied van CV-building leer je onder andere hoe je nu een goed CV opbouwt, wat je beter wel en niet op je CV kan zetten en hoe de lay-out van je CV er tussenuit kan springen. Daarnaast ontvang je een aantal tools en tips om tijdens het volgen van de module je eigen CV op te stellen. Zo ben je goed voorbereid voor toekomstige sollicitaties!

  Op het gebied van netwerken kom je erachter wat de waarde is van een netwerk en hoe je je netwerk kunt gebruiken om je (carrière)doelen te bereiken. Je leert ook hoe je je netwerk kunt uitbreiden en onderhouden en hoe je via LinkedIn digitaal een netwerk kunt opbouwen.

  CV-building en netwerken
 • Feedback

  In de Feedbackmodule zal je alles leren over het geven en ontvangen van feedback en daarnaast hoe je het best feedback kunt vragen. In elk van deze fases kun jij een grotere rol spelen dan je denkt als het gaat om het constructiever en waardevoller maken van de feedback. Tot slot leer je wat je met de feedback kunt doen, zodat de feedbackgever kan zien dat je feedback ter harte hebt genomen.

  Met de handvatten die je in de module worden aangereikt, leer je alles wat je moet weten over feedback. Vervolgens zal je met de theorie aan de slag gaan tijdens het maken van een aantal opdrachten. Nadat je de module volledig hebt doorlopen, is het aan jou om de kennis die je hebt opgedaan toe te gaan passen in de praktijk!

  Feedback

Wil je van start gaan met (een van) de modules? Schrijf je dan hier in voor de Canvas course!

In september 2021 zal het aanbod van online modules verder uitgebreid worden. Houd de website in de gaten voor de lancering van de modules!

Workshops 

Voor met name masterstudenten bieden wij verschillende workshops aan waarin de studenten zich kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Tijdens de master ga jij je verdiepen in een specifieke richting. Geleidelijk aan word je klaargestoomd voor de stap naar de arbeidsmarkt. Maar wat komt daar nou eigenlijk bij kijken? Er zijn verschillende skills die je een grote voorsprong geven bij deze stap naar de arbeidsmarkt en tijdens het sollicitatieproces. Want hoe maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek? En welke non-verbale boodschap breng je over? Naast carrière gerelateerde skills behandelen we nog veel meer, zoals presentatievaardigheden, projectplanning en timemanagement. Door onze verscheidenheid aan workshops zal jij je zowel op persoonlijk als op professioneel gebied kunnen ontwikkelen!

De verschillende MyFuture workshops worden aangeboden in samenwerking met de mastercoördinatoren van alle masterprogramma’s van Erasmus School of Law. Het aanbod kan dus per master verschillen.

MyFuture biedt workshops aan in onder andere de volgende skills: 

Overzicht workshops

Heb je interesse in een bepaalde workshop, maar weet je niet zeker of deze aankomend jaar binnen jouw master wordt aangeboden? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Career Services

Zoals je hierboven je eerder al hebt kunnen lezen. staat het MyFuture-programma in het teken van het ontwikkelen van ‘21st century skills’ bij studenten Rechtsgeleerdheid. Een belangrijk onderdeel van het aanbod van het programma richt zich in dit kader op het uitstippelen van het carrièrepad dat het beste bij de capaciteiten en kwaliteiten van individuele studenten past. Het is voor studenten goed om na te denken over vragen als: ‘Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? En waar wil ik naartoe?’. Bij het beantwoorden van deze vragen helpt MyFuture door in haar aanbod aan workshops en modules handvatten aan te reiken. 

Wat je misschien nog niet wist, is dat studenten rechtsgeleerdheid die studeren aan de Erasmus School of Law eveneens voor carrière-gerelateerde topics bij de dienst Career Services van de Erasmus Universiteit Rotterdam terecht kunnen. Neem eens een kijkje op de website! Je zult zien dat er een breed aanbod te vinden is aan zowel tips and tricks die je op de site zelf kunt lezen, als workshops waar je je voor kunt inschrijven. Voorbeelden van workshops waar je je voor kunt inschrijven zijn: netwerken, sollicitatiebrief en CV en een online course over effectieve strategieën om een baan te vinden. Ook is het mogelijk om individuele afspraken te maken met loopbaanbegeleiders en kun je je CV, LinkedIn-profiel of sollicitatiebrief laten checken. 

Het aanbod van MyFuture en Career Services vult elkaar mooi aan en geeft studenten de mogelijkheid om zo goed als kan zich voor te bereiden op de keuzes die zij zullen maken op het gebied van werk en carrière. Bij MyFuture ligt de nadruk meer op de soft skills en het jezelf stellen van de juiste vragen, terwijl de Career Services wat concretere begeleiding faciliteert als je al meer weet welke richting je op wil. Kijk dus gauw op de site en take control over jouw carrière!

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen