Welkom
Nieuwe studenten

Mr.drs.-programma

Rooster
ERNA gegevens
Literatuurlijst
Aanmelding

Studiekeuzecheck
Herkansingen
Vrijstellingen
Contact

Beste student,

Vanaf heden ben je student aan Erasmus School of Law!

Voor al je vragen, mededelingen en opmerkingen aangaande je rechtenstudie kan je terecht bij het Studiepunt ESL. Het Studiepunt ESL is te vinden op de 2de etage van het Sanders Building. De medewerkers van het Studiepunt ESL zijn te bereiken op het telefoonnummer 010 408 15 60 en via de mail op studiepuntesl@law.eur.nl (mail altijd je studentnummer mee, zodat ze je goed kunnen helpen).

Ook is het mogelijk om langs te gaan bij het Studiepunt ESL. De openingstijden zijn:

  • Maandag: 11.00 - 16.30 uur
  • Dinsdag t/m Vrijdag: 09.30 - 16.30 uur

Wij wensen je veel succes met je studie!

Hans Kroon, Thomas Potma & Lara de Jong
Studievoorlichters Erasmus School of Law

Rooster

Vrijdag 8 september 2016 is de eerste onderwijsdag van het collegejaar 2017-2018. De lessen vinden altijd plaats op vrijdagmiddag tussen 13.00-16.45 uur. De eerste vier weken wordt onderwijs gevolgd. In week vijf wordt het tentamen afgenomen.

Jaarindeling 2017-2018

Bekijk hier de jaarindeling voor collegejaar 2017-2018.

Tentamenrooster

Tentamenrooster bacheloropleidingen

NB: In de bovenstaande overzichten zijn geen tentamenlocaties opgenomen. Raadpleeg voor de meest actuele roostergegevens MyTimetable en de roosterinformatie op de digitale leeromgeving van Erasmus Law college, LawWeb.

ERNA inloggegevens

Je hebt je ERNA inloggegevens ontvangen, hiermee kun je inloggen op lawweb.nl 

Niet ontvangen of kwijt?

Stuur een mail naar lawweb@law.eur.nl Vermeld duidelijk jouw:

  • Studentnummer; 
  • Naam; 
  • Geboortedatum; 
  • Studie die je gaat volgen.

Literatuurlijst

Een deel van de literatuur dient verplicht aangeschaft te worden. Op de literatuurlijst staat aangegeven welke literatuur verplicht is.

Bekijk hier de literatuurlijst van het eerste bachelorjaar van de opleiding Rechtsgeleerdheid 2017-2018.

Wettenbundels

Wettenbundels zijn onmisbaar tijdens je studie en tentamens en moet je aanschaffen. Je kunt de keuze maken tussen een Kluwer Collegebundel of een VNW.

Let op: Studenten RechtsgeleerdheidFiscaal recht en studenten van het Mr.drs.-programma dienen naast de reguliere wettenbundels tevens beschikking te hebben over de Pocket Belastingwetten editie 2018 (Kluwer) of de fiscale wetseditie van SDU editie 2018, voor het vak Inleiding fiscaal recht (blok 1.7).

De wettenbundels kun je eenvoudig en snel, met 10% korting aanschaffen via je studievereniging:

De korting geldt alleen wanneer je lid bent/wordt van je studievereniging.

Je kunt de wettenbundel ook bij de reguliere boekenhandel of de websites van de uitgevers (Kluwer en SDU) bestellen en kopen.

Wijze van bestellen 

Deze literatuur kan het komend collegejaar digitaal of in hard-copy worden aangeschaft. De boeken kun je via de websites van de uitgevers, Studystore of via de reguliere boekhandels bestellen.

Uiteraard zal alle literatuur van Erasmus Law College net als het voorafgaande jaar beschikbaar worden gesteld in het Studielandschap. Het Studielandschap is op werkdagen van 09.00 t/m 19.00 uur geopend. Een deel van de literatuur is ook te vinden in de UB.

Aanmelding

Zorg ervoor dat voor 31 augustus je inschrijving volledig is en alle acties zijn ondernomen. Houd daarnaast ook jouw “To Do-lijst” op Studielink in de gaten. DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) communiceert via deze weg als er acties moeten worden ondernomen.

Wil het niet lukken om de inschrijving compleet te maken of heb je andere vragen, aarzel niet om contact met het Erasmus Studenten Service Centrum (ESSC) op te nemen via 010 - 408 23 23. Houd hierbij je studentnummer bij de hand.

Uitschrijven

Ben je onverhoopt niet in staat om aan de opleiding te beginnen, schrijf je dan uit via Studielink. Meld dit ook via studievoorlichting@law.eur.nl zodat je ook geen e-mailberichten over de studie meer ontvangt.

Studiekeuzecheck

Onderdeel van je aanmelding, is het invullen van de digitale vragenlijst; de studiekeuzecheck. Het is verplicht om deze vragenlijst in te vullen, doe je dit niet dan kun je niet starten met de opleiding.

Loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met studiekeuze@eur.nl. Vermeld in de mail je volledige naam en studentnummer.

Herkansingen

In het eerste jaar van de opleiding Rechtsgeleerdheid heb je in totaal twee herkansingen. In januari mag maximaal een onvoldoende uit blok 1 of 2 worden herkanst, in juli mag maximaal een onvoldoende uit blok 3 t/m blok 8 worden herkanst.

Vrijstellingen

Indien je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen binnen de opleiding Criminologie, dan kun je contact opnemen met de studieadviseurs van Erasmus School of Law. Zij kunnen je een indicatie geven van het aantal vrijstellingen waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen.

Vrijstellingen worden niet automatisch verleend. Deze dienen te worden aangevraagd bij de examencommissie. Bekijk hier de voorwaarden voor het indienen van een vrijstellingsverzoek.

Het duurt enkele weken voordat de examencommissie jouw verzoek heeft behandeld, dus dien je verzoek zo snel als mogelijk in.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met de studievoorlichters:

Hans Kroon, Thomas Potma of Lara de Jong.
Tel: 010  - 408 15 71 | E: studievoorlichting@law.eur.nl