Fiscaal recht voltijd

Welkom nieuwe studenten 2024-2025

Belangrijke data

  • Vanaf donderdag 29 augustus kun je jouw rooster inzien. Je bekijkt het rooster via deze link.

Inschrijving

Om te starten met de opleiding dien je volledig ingeschreven te staan. De status van je inschrijving kun je controleren via Osiris. Je kan inloggen op Osiris met je ERNA-gegevens (deze heb je direct na aanmelding per mail ontvangen).

Voor een volledige inschrijving dien je onderstaande stappen zo snel mogelijk te voltooien (uiterlijk voor aanvang van het collegejaar).

Wanneer mogelijk: direct na aanmelding.

Je hebt hiervoor een aparte mail ontvangen direct na je aanmelding met een uploadlink (controleer eventueel je spam box).
Kun je deze e-mail niet vinden? Gebruik dan deze link voor het uploaden van je pasfoto.

Wanneer mogelijk: zodra de vooropleiding is behaald. 

Als je jezelf inschrijft o.b.v. een vwo-diploma wordt dit automatisch geüpload in ons systeem. Je hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Aanmelden middels een (nog te behalen) hbo-propedeuse bestaat uit onderstaande twee stappen. 

Let op: indien je al eerder een hbo-propedeuse hebt behaald, kan het zijn dat DUO dit al heeft geverifieerd. Controleer dit altijd via Osiris. 

De onderwijsinstelling waar je de hbo-propedeuse hebt behaald, zal deze invoeren bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het is verstandig dit zo spoedig mogelijk na het behalen van jouw hbo-propedeuse na te gaan bij jouw onderwijsinstelling, zodat jouw vooropleiding voor de start van het collegejaar goed in het systeem staat. 

Indien jouw onderwijsinstelling aangeeft jouw hbo-propedeuse pas eind augustus te kunnen doorvoeren, dien je jouw propedeutisch getuigschrift als bijlage zelf per mail op te sturen naar Team Enrolment, Deregistration and Funding. Vermeld hierbij jouw volledige naam en studentnummer. 

Als je jezelf inschrijft o.b.v. ons Colloquium Doctum wordt dit automatisch geüpload in ons systeem. Je hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Voor vragen omtrent het Colloquium Doctum kan je contact opnemen met het Erasmus Student Service Centre via 010 408 23 23 en zorg dat je je studentnummer bij de hand hebt.

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met succes hebt afgerond, neem dan tijdig contact op met ons Admissions Office via admissions.office@eur.nl.

Wanneer mogelijk: medio april.

De betaalwijze kan doorgevoerd worden via Studielink. Zie je deze optie niet in je to-do-lijst? Neem dan contact op met het Erasmus Student Service Centre via 010 408 88 80  en zorg dat je je studentnummer bij de hand hebt.

Raadpleeg deze website indien je andere vragen hebt over het doorvoeren van de betaalwijze of het collegegeld.

Volg je straks naast je nieuwe studie aan Erasmus School of Law ook een andere studie aan een hogeschool of andere universiteit? Wees gerust, je bent maar aan één onderwijsinstelling het collegegeld verschuldigd. Wel dient dit te worden geverifieerd. Voor de procedure, kijk hier.

Wanneer mogelijk: direct na aanmelding.

Je hebt de uitnodiging voor de studiekeuzecheck na aanmelding voor de opleiding via de mail toegestuurd gekregen. Deelname is verplicht.
Kun je deze e-mail niet vinden of loop je tegen problemen aan? Neem dan contact op met studiekeuze@eur.nl. Vermeld in de mail je volledige naam en studentnummer.

Praktische informatie

Na volledige inschrijving ontvang je ongeveer een week voor aanvang van het collegejaar een e-mail met de on-boarding module. In deze module krijg je alle praktische informatie die jij nodig hebt voor aanvang van het collegejaar. Naast dat het verplicht is om deze module te maken, is de on-boarding module ook voor jezelf de manier om goed voorbereid jouw collegejaar te starten. 

Let op: je kan je inschrijving op z'n vroegst pas medio juni voltooien, omdat het vanaf dat moment pas mogelijk is om je betaalwijze door te geven. Ook dien je natuurlijk je vooropleiding te hebben behaald voor een volledige inschrijving. De on-boarding module verschijnt rond de laatste week van augustus en dient afgerond te worden voor de startbijeenkomst. 

De onderwijsgroepen en de JAV-bijeenkomsten (Juridisch-Academische Vaardigheden) worden op maandag en donderdag aangeboden (aanwezigheidsplicht). In de onderwijsgroep zal je aan de hand van ons  onderwijssysteem, het Probleemgestuurd Leren, een in de voorgaande onderwijsgroep voorbesproken actuele casus behandelen. Dit zal je doen op basis van actieve zelfstudie door middel van literatuuronderzoek en jurisprudentieanalyse.
Op woensdag zijn de hoorcolleges. Op dinsdag en vrijdag heb je geen onderwijs. 
Je wordt ingedeeld in een onderwijsgroep en in een groep voor JAV. Deze worden eind augustus bekend gemaakt. Ruilen is niet toegestaan. Elke 5 weken kom je in een andere groep.

Let op, de onderstaande literatuurlijst kan tot 2 weken voor aanvang van een blok gewijzigd worden en is nog van afgelopen jaar. Wanneer de literatuurlijst van 2024/2025 beschikbaar is, wordt deze geüpdatet. Wanneer sprake is van een wijziging zal dit via de digitale leeromgeving (MyEUR -> Canvas) tijdig worden gecommuniceerd. Over deze digitale leeromgeving krijg je meer informatie in de on-boarding module. 

Alle studenten dienen naast de verplichte literatuur in het bezit te zijn van een wettenbundel, deze mogen bij de tentamens worden meegenomen voor het opzoeken van wetsartikelen. Studenten kunnen kiezen uit de Collegebundel 2024-2025 van Wolters Kluwer of de Sdu Wettenbundel 2024-2025.

De boeken en wettenbundels kun je via de websites van de uitgevers of via de reguliere boekhandels bestellen.

Je kan de boeken ook raadplegen in onze Sanders Law Library. De boeken worden echter niet uitgeleend.

Studievoortgang

Voor juristen en criminologen is beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift noodzakelijk voor het schrijven van academische stukken en het presenteren van (wetenschappelijke) bevindingen. De praktische opdrachten die je tijdens je bacheloropleiding zal uitvoeren worden dan ook altijd beoordeeld op taalgebruik. Wij gaan ervan uit dat iedereen de Nederlandse schrijfvaardigheid, die van studenten wordt verwacht op de universiteit, beheerst.

Daarom bieden we jou een diagnostische taaltoets aan. Het maken van deze diagnostische taaltoets is niet verplicht, maar we raden je wel sterk aan deze toets te maken. Door het maken van deze diagnostische taaltoets krijg je namelijk een goed beeld van je bekwaamheid in de Nederlandse taal, inclusief eventuele aandachtspunten. De diagnostische taaltoets is opgedeeld in verschillende groepen vragen, die verschillende onderdelen van het Nederlands behandelen. De taaltoets bestaat uit circa 70 vragen, het maken hiervan zal ongeveer 60 minuten in beslag nemen.

Mocht je voor de diagnostische taaltoets een onvoldoende halen, gaan wij ervan uit dat je zelfstandig aan de slag gaat om het gewenste en voor de gehele bacheloropleiding noodzakelijke niveau alsnog te bereiken, bijvoorbeeld door het volgen van aanvullende trainingen bij het Language & Training Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam. We raden in ieder geval van harte de onderstaande boeken en/of websites aan:

  • Boer, T. de (2011). Van Dale taalhandboek Nederlands: Gebruiksaanwijzing van de Nederlandse taal. VBK Media.

    • Vooral gericht op spelling en grammatica.
  • Renkema, J., & Daamen, E. (2017). Schrijfwijzer compact. Uitgeverij Boom.
    • Vooral waardevol voor stijl, structurering van je tekst, en duidelijk formuleren. Daarnaast geeft dit boek toegang tot een website met videocolleges, spellingkwesties en oefeningen.
  • De website taalwinkel.nl.
    • Vele oefeningen en tips.

Als voltijdstudent moet je in het eerste jaar van inschrijving 60 EC van het eerste jaar (B1) halen.

In het eerste jaar van inschrijving mag je maximaal twee afgeronde vijven compenseren met andere behaalde cijfers (een afgeronde 7 of hoger) voor de tentamens van het B1. Dit mag enkel als aan het einde van het eerste jaar van inschrijving het gemiddelde ten minste (dus onafgerond) een 6,0 is voor alle B1 vakken (60 EC). Dit betekent dat een gemiddelde van 5,99 of lager te laag is.

In het eerste jaar van de opleiding heb je in totaal twee herkansingen. In januari mag maximaal een onvoldoende uit blok 1 of 2 worden herkanst, in juli mag maximaal een onvoldoende uit blok 3 t/m blok 8 worden herkanst.

Indien je vakken hebt behaald bij een andere onderwijsinstelling waarvoor je waarschijnlijk een vrijstelling kan krijgen, kan je deze vrijstelling aanvragen bij de examencommissie.
Het duurt enkele weken voordat de examencommissie jouw verzoek heeft behandeld, dus dien je verzoek z.s.m. in.

Kom je in aanmerking voor vrijstellingen, laat dit dan ook weten aan Bachelor Toelating. Dit  kan door een mailtje te sturen naar bachelortoelating@law.eur.nl.

Studie-ondersteuning

Heb je vragen over jouw inschrijving en toelating voor een van onze bacheloropleidingen? Neem dan contact op met de afdeling bachelor toelating van Erasmus School of Law.

Contact
Telefoon: 010 408 1571
E-mail: bachelortoelating@law.eur.nl

Heb je vragen over je opleiding en de regels die voor het onderwijs op de faculteit gelden? Of heb je een vraag over je onderwijsgroep, rooster of cijferregistratie? Bij het Studiepunt van Erasmus School of Law kan je terecht met al je vragen.

Contact
Telefoon: 010 – 408 15 60
E-mail: studiepuntesl@law.eur.nl

Bij de studieadviseurs van Erasmus School of Law kun je terecht voor advies of begeleiding bij studieplanning, -voortgang, -problemen en -vertraging. Ook ben je bij de studieadviseurs bij het juiste adres wanneer je vragen hebt over onderwijsprogramma’s, overgangsregelingen, faciliteiten voor topsporters of studenten met een functiebeperking, het volgen van een keuzevak aan een andere universiteit of over regelingen bij ziekte en persoonlijke problemen.

Contact
E-mail: studieadvies@law.eur.nl

Hoe studeer je? Het is een vraag die je jezelf misschien zal stellen en waar je misschien alleen niet het antwoord op vindt. Dit is heel begrijpelijk, want effectief en efficiënt studenten is namelijk iets wat je moet leren. De studeercoaches van Erasmus School of Law kunnen je helpen om jouw studievaardigheden naar een volgend niveau te tillen. Ze kunnen je begeleiden bij thema’s als uitstelgedrag, motivatieproblemen, timemanagement, concentratieproblemen en tentamenvoorbereiding. Deze begeleiding gebeurt in groepssessies, workshops of via individuele coaching. Samen met de coach bepaal je welke vorm het beste bij jou past.

Contact
E-mail: studeercoaches@law.eur.nl

Dit jaar is Erasmus School of Law een samenwerking met Hogeschool Inholland gestart onder de naam Wisselstroom. Een van de doelstellingen van dit project is om hbo-studenten die willen gaan studeren bij Erasmus School of Law zo goed mogelijk te begeleiden in hun studiekeuze en voor te bereiden op hun volgende stap. Ben jij een voormalig hbo-student die gaat starten met een van onze bacheloropleidingen en wil je meer weten over de begeleiding vanuit het Wisselstroomproject? Neem dan contact op via wisselstroom@law.eur.nl.

In september begin jij aan je studie Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht of Criminologie! Een nieuw avontuur, een nieuwe omgeving en nieuwe ervaringen! Wij weten dat het spannend kan zijn om aan dit nieuwe avontuur te wennen en dat je vooral in de eerste weken met vragen rondloopt die een ouderejaars student het beste kan beantwoorden. Dat kan om van alles gaan: van de beste studieplekken, studeertips, beter je weg vinden in de digitale EUR-platforms, tot de leukste plekken voor studenten in Rotterdam en om manieren om sneller andere studenten te leren kennen. Als je je aanmeldt voor het Buddy Programma word je gekoppeld aan een ouderejaars student, die jou een tijdje kan begeleiden om je verder op weg te helpen in je studie en met andere vragen die je als beginnende student in een nieuwe stad misschien hebt. Jij bepaalt wat nodig is en voor hoe lang. De begeleiding kan vele vormen aannemen. Doel van het Buddy Programma is dat het jou helpt je meer thuis te voelen tijdens jouw studie aan Erasmus School of Law.

Wil je gebruik maken van het Buddyprogramma en meer uit jouw studietijd halen? Meld je dan hier aan voor het Buddyprogramma!

Extra-curriculaire activiteiten

We vinden het belangrijk dat jij goed toegerust start aan jouw vervolgstudie. De overstap van de middelbare school of het hbo naar de universiteit is voor veel eerstejaars een flinke stap. Als daadkrachtige aanstaand student wil jij ongetwijfeld alle kansen benutten tijdens je studententijd. De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert het Pre Academic Programme. Tijdens deze inspirerende trainingsperiode voorafgaand aan het collegejaar leer je alles om goed voorbereid aan je studie te starten.

  • Vergroot je kans op succes.

  • Leer hoe je kunt presteren.

  • Start goed voorbereid aan je studie.

De R.F.V. Christiaanse-Taxateur is de fiscale studievereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 900 leden, waarvan ongeveer de helft fiscaal economen en de andere helft fiscaal juristen. De vereniging wordt gekenmerkt door een groot aantal actieve leden en een hoge mate van professionaliteit.

Door de verschillende formele en informele activiteiten die de studievereniging organiseert, leer jij je medestudenten kennen en vergroot jij je netwerk! 

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Team Bachelor Toelating.
Zorg dat je je studentnummer bij de hand hebt. 

T: 010 408 1571
E: bachelortoelating@law.eur.nl

In de zomer periode zijn wij soms minder telefonisch bereikbaar. Stuur ons een mailtje met je vraag en je telefoonnummer, dan bellen we je zo snel mogelijk terug!

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen