Fellows

International Center for Financial law & Governance
Symposia ICFG

De (senior) fellows van ICFG zijn vooraanstaande academici en praktijkbeoefenaars. Ze verrichten innovatief onderzoek en zijn veelal een autoriteit op hun vakgebied. Daarnaast staan onze fellows altijd open voor het delen van nieuwe inzichten met elkaar en gezamenlijke onderzoeksprojecten. 

Senior Fellows

 • Annika Galle
  Mr. Dr. A. (Annika) Galle

  Academic Director ICFG

  Dr. Annika Galle is Universitair Hoofddocent Corporate and Financial Law aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek focust zich op corporate governance issues, financial law, meer specifiek fintech, cybersecurity en intern toezicht. Zij heeft enkele toezichthoudende functies buiten de universiteit. Daarnaast is zij Academic Director van International Center for Financial law.
 • Helene Vletter van Dordt
  Prof. Mr. H.M. (Hélène) Vletter-van Dort

  Bestuurslid ICFG

  Prof. Mr. Hélène M. Vletter-van Dort specialiseert zich tijdens haar werk als hoogleraar in de regulering en governance van financiële markten en instellingen. Ze werkt ook als rechter en arbiter en heeft verschillende non-executive bestuursfuncties.
 • Kleis Broekhuizen
  Prof. Mr. K. (Kleis) Broekhuizen

  Bestuurslid ICFG

  Prof. Kleis Broekhuizen is hoogleraar Recht & Regulering Financiële Markten aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij lid van het bestuur van het ICFG.
 • Auke de Bos
  Prof. dr. A. (Auke) de Bos RA
  Auke de Bos RA is parttime hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is auteur van tientallen artikelen op het gebied van externe verslaggeving, accountancy en corporate governance. Verder is hij Bestuurder bij EY.
 • Peter Diekman
  Prof. dr. P.A.M. (Peter) Diekman RA
  Peter Diekman was Chief Internal Auditor bij ABN AMRO, Philips en KPN en is nu werkzaam als academisch directeur voor de executieve masteropleidingen Financieel Forensisch Deskundige en Compliance en Risk Management binnen de Erasmus School of Accounting & Assurance.
 • Eva Eijkelenboom
  Mr. dr. E.V.A. (Eva) Eijkelenboom
  Eva Eijkelenboom is sinds 2013 verbonden aan de sectie Handels- en Ondernemingsrecht & Financieel recht waar zij promotieonderzoek heeft uitgevoerd naar haar kwaliteitsbevorderende wetgeving voor accountantsorganisaties.
 • Roy Heesakkers
  Mr. dr. R.A.G. (Roy) Heesakkers
  Roy Heesakkers verricht post-doctoraal onderzoek naar manieren om sociale en ecologische belangen te integreren in de corporate governance van beursvennootschappen. Hij verdedigde daarover zijn proefschrift aan Erasmus School of Law op 8 maart 2024.
 • Titiaan Keijzer
  Mr. dr. T.A. (Titiaan) Keijzer
  Titiaan Keijzer is universitair docent ondernemingsrecht. Zijn impact-gerichte onderzoek richt zich op corporate governance, aandeelhoudersrechten, beursvennootschappen en rechtsvergelijkend ondernemingsrecht. Titiaan is lid van de Young Erasmus Academy, verbonden aan het sectorplan SSH en mede-trekker van de onderzoeksgroep Law & Sustainable Business.
 • Witte tegel
  Mr. dr. A.G.H. (Ageeth) Klaassen
  Ageeth Klaassen is universitair hoofddocent Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op de governance van zorgverzekeraars en van pensioenfondsen.
 • Erik de Kloe
  Mr. dr. H.J. (Erik) de Kloe

  Erik de Kloe is als universitair docent en onderzoeker verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geeft onderwijs in het bachelorvak Ondernemingsrecht en doceert verscheidene vakken in de master Ondernemingsrecht, waaronder het vak Onderzoekspracticum Ondernemingsrecht. 

 • Randolf van Lambalgen
  Mr. dr. R.E. (Randolf) van Lambalgen
  Randolf van Lambalgen is op het moment werkzaam als universitair docent financieel recht aan de ESL. Daarnaast is hij Jurist bij de Geschillencommissie, Redactiesecretaris bij het Tijdschrift Financieel Recht in de Praktijk en levert hij maandelijks een bijdrage voor het Tijdschrift voor Europees en Economisch recht.
 • Daniëlle Melis
  Dr. D.A.M. (Daniëlle) Melis
  Danielle Melis is bestuurder en toezichthouder in de financiële sector. Danielle is als Senior Fellow
 • Foto van Samuel Garcia Nelen
  Mr. dr. S.B. (Samuel) Garcia Nelen

  Samuel Garcia Nelen is advocaat bij Greenberg Traurig en universitair docent aan de Erasmus School of Law. Daarnaast is Samuel redactielid van Maandblad voor Ondernemingsrecht en medewerker van Tijdschrift Ondernemingsrecht.  

 • Arnoud Pijls
  Mr. drs. A.C.W. (Arnoud) Pijls
  Arnoud Pijls is universitair hoofddocent Ondernemingsrecht en Financieel recht aan Erasmus School of Law. In 2018 is hij aan de EUR gepromoveerd op het onderwerp “Misleidende beursberichten. Kwesties van causaal verband en schade”.
 • Emanuel van Praag
  Prof. mr. dr. E.J. (Emmanuel) van Praag
  Emanuel van Praag is counsel bij Kennedy van der Laan en hoogleraar Financiële Technologie en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Kid Schwarz
  Prof. mr. C.A.(Kid) Schwarz
  Kid Schwarz is emeritus hoogleraar Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law Hij is voorzitter van het bestuur van de Ius Commune Research School, als partner verbonden aan BakerTilly NV en actief als adviseur, arbiter en commercial mediator.
 • Evert Stamhuis
  Prof. dr. E.F. (Evert) Stamhuis
  Evert Stamhuis is Chairholder voor Law & Innovation aan de Erasmus School of Law. Verder is hij Senior Fellow voor het Jean Monnet Centre of Excellence on Digital Governance.
 • Roel Thiessen
  Mr. dr.R.J. (Roel) Theissen
  Roel Theissen is counsel en advocaat bij Nauta Dutilh en heeft hiervoor gewerkt bij Houthoff. Verder is hij hoofdredacteur van de SDU Financial Law Hub.
 • Witte tegel
  Dr. R.A. (Roland) Uittenbogaard
  Roland Uittenbogaard is werkzaam als onderzoeker voor de Algemene Rekenkamer. Hiervoor was hij onder andere Wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit, projectmanager voor Rijksacademie van financien en econoom bij de Raad van State.
 • Maarten Verbrugh
  Prof. mr. dr. M.A. (Maarten) Verbrugh
  Maarten Verbrugh is professor Ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law in het departement ondernemings- financieel en handelsrecht aan de ESL.
 • Melis van der Wulp
  Mr. dr. M.T. (Melis) van der Wulp
  Melis van der Wulp is als advocaat werkzaam op het gebied van het sanctierecht. Hij staat ondernemingen en privépersonen bij die worden verdacht van of geconfronteerd met fraude, overtreding van financiële wetgeving, arbeids- en verkeersongevallen en corruptie.
 • Christiaan Stokkermans
  Prof. dr. C.M. Christiaan Stokkermans
  Christiaan Stokkermans is per 1 mei 2022 benoemd tot hoogleraar Ondernemingsrecht aan Erasmus School of Law. Hiervoor werkte hij 25 jaar in de juridische adviespraktijk en was hij tot 2015 notaris en partner bij Allen & Overy in Amsterdam.
 • Tom Loonen
  Prof. dr. mr. A.J.C.C.M. (Tom) Loonen
  Tom Loonen is professor en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verder is hij raad(plv) aan de Ondernemingskamer aan het Gerechtshof Amsterdam en lid van Tuchtrecht Banken.
 • Sebastiaan Hooghiemstra
  Dr. S.N. (Sebastiaan) Hooghiemstra
  Sebastiaan Hooghiemstra is Advocaat bij Loyenss & Loeff waar hij onderdeel is van het Investment Management Team. Ook is hij lid van de ESG Label Eligibility Committee.

Fellows

 • Ron Batten
  Mr. Ron Batten
  Ron Batten is werkzaam als senior beleidsadviseur financiele & economische aangelegenheden bij Verbond van Verzekeraars. Hij specialiseert zich in compliance in de financiele sector.
 • Reineke Bierenbroodspot
  Mr. drs R. (Reineke) Bierenbroodspot
  Reineke Bierenbroodspot is werkzaam als wetenschappelijk docent aan de Erasmus School of Law bij de afdeling Financieel recht en Ondernemingsrecht. Hiervoor is zij advocaat geweest bij Leijnse Artz en bij Nauta Dutilh. Ook heeft zij voor de Geschillencommissie gewerkt.
 • Karel Boonzaaijer
  Mr. drs. K.H. (Karel) Boonzaaijer
  Karel Boonzaaijer is als wetenschappelijk docent en onderzoeker verbonden aan de sectie Handels-, Ondernemings- en Financieel recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doceert verscheidene vakken in de master Ondernemingsrecht.
 • Lizzy Bos
  Mr. drs. D.E. (Lizzy) Bos
  Lizzy Bos is Senior assistent Quality & Risk Control bij Grant Thronton Netherlands. Verder is zij een externe PhD-kandidaat aan de ESL waar zij onderzoek doet naar de rol van externe accountants bij duurzaamheidsverslaggeving onder de CSRD.
 • Witte tegel
  Mr. R.J. (Rutger) de Doelder
  Rutger de Doelder is werkzaam als compliance officer bij BNG Bank en is geinteresseerd in onderwerpen op het gebied van fraude- en witwasbestrijding, compliance en integriteitstoezicht.
 • Romy de Galan
  Mr. R.M. (Romy) de Galan
  Romy de Galan is werkzaam als advocaat op de Corporate/M&A praktijkgroep bij Houthoff. Zij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en financieel recht en is betrokken bij nationale en internationale overnames.
 • Witte tegel
  Mr. M. (Mark) de Mooij
  Mark de Mooij is op het moment werkzaam als wetenschappelijk docent ondernemingsrecht aan de Erasmus School of Law. Ook is hij Coördinator van de dubbelstudie Recht en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Witte tegel
  Mr. M.E. (Marjolein) de Ruijter-Nobel
  Marjolein de Ruijter-Nobel is toezichthouder specialist bij de Nederlandsche Bank. Marjolein deed eerder onderzoek naar de naleving van de Code Pensioenfondsen in de jaren 2016 en 2017 toen zij werkzaam was voor de Erasmus Universiteit als wetenschappelijk docent en publiceerde hierover voor het ICFG.
 • Witte tegel
  Mr. drs. B. (Bas) Dijkstra
  Bas Dijkstra is Consultant bij McKinsey & Company en was hiervoor verbonden aan het ICFG als Junior Researcher en werkzaam bij Erasmus School of Law als Research Assistant.
 • Witte tegel
  Mr. J. (Jelle) Dinant
  Jelle Dinant is als Senior Legal Counsel Legal Affairs werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten. Verder publiceert hij regelmatig artikelen in verschillende tijdschriften.
 • Maria van Duijvenbode
  Mr. M. (Maria) Van Duijvenbode
  Maria van Duijvenbode is sinds juli 2020 verbonden aan het ICFG als Fellow. Zij is zelfstandig advocaat en eigenaar van Hermeneus Lega. Zij specialiseert zich in financieel recht en compliance.
 • Witte tegel
  Mr. O. (Oumaima) el Manouzi
  Oumaima el Manouzi werkt als toezichthouder voor De Nederlandsche Bank en is verbonden aan de Erasmus Universiteit als Docent.
 • Yannick Ellenbroek
  Mr. drs. Y.A.W.A. (Yannick) Ellenbroek CFA
  Yannick Ellenbroek werkt bij Aegon Asset Management als Principal Counsel Regulatory en verzorgt geregeld scriptiebegeleiding en onderwijscolleges voor verschillende vakken binnen de master Financieel recht.
 • Mathijs Giltjes
  Mr. M.J. (Mathijs) Giltjes
  Mathijs Giltjes is promovendus bij Erasmus School of Law en doceert in de masters Ondernemingsrecht en Financieel recht onder andere in de vakken Onderzoekspracticum en De beursvennootschap. Zijn promotieonderzoek richt zich op High Frequency Trading op financiele markten.
 • Anne Hakvoort
  Mr. A. (Anne) Hakvoort
  Anne Hakvoort is advocaat en partner bij FG Lawyers en specialiseert zich in het financieel recht, toezicht en effectenrecht. Verder heeft zij een bijzondere interesse in Fintech en alternatieve financieringsvormen.
 • Witte tegel
  Mr. M.L.M.N. (Marieke) Heltzel
  Marieke Heltzel is werkzaam bij BDO Legal binnen het Financieel Toezichtrecht team. Marieke heeft ervaring met zowel de adviespraktijk als in de procespraktijk.
 • Raf Houben
  Mr. R.A.M. (Raf) Houben
  Raf Houben is universitair docentn de Vrije Universiteit bij het Compliance & Integrity Management Program. Zijn expertises zijn onder andere financieel recht, regulatie en toezicht van financiële markten en rechtssociologie. Verder is hij werkzaam bij PGGM als compliance expert.
 • Marlene Jan
  Mr. M.E.P.A.R. (Marlène) Jans CCP
  Marlène Jans is momenteel Director Corporate Governance & Culture bij RSM Netherlands Business consulting. Marlène spreekt regelmatig op conferenties en doceert aan diverse (internationale) instituten. Onderzoeken voor o.a. Erasmus Universiteit Rotterdam en NBA resulteerden in 2 boeken en meer dan 30 publicaties.
 • Pien Kerckhaert
  Mr. P. (Pien) Kerckhaert
  Pien Kerckhaert is Partner Financial Regulation bij Dentons Nederland. Hiervoor was zij werkzaam als advocaat bij Nauta Dutilh en Finnius advocaten.
 • Ingrid van der Klooster
  Mr. I. (Ingrid) Klooster
  Ingrid van der Klooster is vanaf oktober 2019, naast haar werkzaamheden als senior professional support lawyer bij Stibbe, ook als wetenschappelijk docent en onderzoeker verbonden aan Erasmus School of Law, Departement Law & Business. In haar onderzoekswerkzaamheden focust Ingrid zich op duurzaamheidsverplichtingen in de financiële sector.
 • Katharina Kralj
  Mr. K. (Katharina) Kralji
  Katharina Kralj is als gastdocent parttime verbonden aan Erasmus School of Law. Katharina is onder meer werkzaam geweest bij de AFM, ING Bank en KAS BANK. Op het moment is zij wederom werkzaam bij de AFM als toezichthouder binnen het domein Asset Management.
 • Piet Mallekoote
  Drs. P.M. (Piet) Mallekoote
  Piet Mallekoote is voormalig algemeen directeur Betaalvereniging Nederland en Currence (IDEAL). Sinds 2021 is hij gepensioneerd. Sindsdien is hij onafhankelijk lid van digitale euro Market Advisory Group ECB en lid Geschillencommissie Kifid.
 • Witte tegel
  Mr. E. (Eugerta) Muci
  Eugerta Muci is PhD kandidaat bij Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoekt de uitdagingen van Open Finance.
 • Olivier Oost
  Mr. O. (Olivier) Oost
  Olivier Oost is docent en PhD kandidaat aan de Erasmus School of Law. Zijn onderzoek richt zich vooral op de relatie tussen arbitrage en ondernemingsrecht. Als docent is Olivier betrokken bij verschillende vakken, waaronder Corporate Governance, Corporate litigation en het onderzoeksproject voor ondernemingsrecht.
 • Witte tegel
  Mr. drs. D.C. (Danielle) Oosthoek
  Danielle Oosthoek was tot november 2013 als wetenschappelijk docent verbonden aan Departement Law & Business aan Erasmus School of Law. Momenteel is zij werkzaam als Corporate Trainee bij Friesland Campina.
 • Adam Pasaribu
  Mr. A.A. (Adam) Pasaribu
  Adam Pasaribu is senior-jurist bij de Divisie Juridische Zaken van de Nederlandsche Bank. Hij is betrokken bij de implementatie en toepassing van de herziene richtlijn betaaldiensten (PSD2) en de gewijzigde anti-witwasrichtlijn (AMLD5).
 • Bastiaan Siemers
  Mr. B.T.B (Bastiaan) Siemers
  Bastiaan Siemers heeft meer dan 20 jaar ervaring als advocaat bij grote Nederlandse en internationale advocatenkantoren. Hij is gespecialiseerd in Financieel recht.
 • Aalt-Jan Smits
  Mr. Drs. A. (Aalt-Jan) Smits
  Aalt-Jan Smits is Ph.D. Candidate in Financial Law at Erasmus University Rotterdam. Before this tenure, he graduated Cum Laude in both Financial Economics (M.Sc.) and Financial Law (LL.M.) at Erasmus University Rotterdam. His research interests focus primarily on (the business models of) banking, as well as financial markets and financial institutions more generally.
 • Witte tegel
  Mr. drs. J.K. (Joost) Stam
  Joost Stam is werkzaam als Promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij zich toespitst op de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
 • Laura Stortelder
  Mr. drs. L. (Laura) Stortelder
  verbonden aan ICFG als fellow. Naast de functie van advocaat is zij secretaris van de Tuchtcommissie DSI, auteur voor Wolters Kluwer en gastdocent bij het Nederlands Compliance Instituut.
 • Carmen Sullivan
  Mr. C.F.E. (Carmen) Sullivan
  Carmen Sullivan was werkzaam als wetenschappelijk docent in de sectie Handels- Ondernemings- en Financieel recht. Momenteel werkt zij als Legal Counsel bij de AFM op de sectie boetes en handhaving.
 • Mirel ter Braak
  Mr. M.H.J.M. (Mirèl) ter Braak
  Mirèl ter Braak bekleed momenteel de functie van senior beleidsadviseur binnen het programma Team Innovatie & Fintech bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • Wieger ten Have
  Mr. Wieger ten Have
  Wieger ten Have is sinds september 2020 verbonden aan het ICFG als Fellow. Hij is werkzaam als Head of Compliance bij Bitvavo.
 • Han Tonino
  Mr. drs. J.C.A. (Han) Tonino
  Han Tonino is werkzaam bij Greenlight Legal waar hij juridische dienstverlening verstrekt op het gebied van Financieel Toezichtrecht en Bestuursrecht. Hiervoor was hij advocaat bij BarentsKrans op het gebied van Financieel toezichtrecht.
 • Witte tegel
  Mr. J.M. (Jonneke) van Poelgeest
  Jonneke van Poelgeest is advocaat bij Trivvy. Zij adviseert en procedeert met betrekking tot financieel recht, waaronder de Wet op het financieel toezicht en witwasregelgeving. Verder is zij vaste medewerker van het tijdschrift Onderneming en Financiering en vaste auteur voor de commenten op de Wet op het financieel toezicht.
 • Witte tegel
  Mr. M.E.J. (Maarten) Verrest
  Maarten Verrest is gespecialiseerd in financieel recht en is momenteel werkzaam als advocaat voor Shell international.
 • Sam Verspeek
  Mr. S.K.L. (Sam) Verspeek
  Sam Verspeek was sinds september 2019 verbonden aan de Erasmus School of Law als wetenschappelijk docent Financieel recht. Momenteel is hij werkzaam als investment banking analyset bij J.P. Morgan.
 • Marrit Verveld
  Mr. M. (Marrit) Verveld-Suijkerbuijk
  Marrit Verveld-Suijkerbuijk is momenteel jurist en creatief tekstschrijver. Als jurist adviseert zij vooral bedrijven over anti-witwaswetgeving, privacywetgeving en sanctiewetgeving
 • Witte tegel
  Mr. S.R.M.C. (Sjors) Vogelsang
  Sjors Vogelsang was sinds januari 2019 als Wetenschappelijk docent Ondernemingsrecht- en Financieel recht aangesloten bij de sectie Handels- Ondernemings- en Financieel recht. Momenteel is hij werkzaam als Jurist bij BDO Nederland op de afdeling Taks & Legal en treedt hij op als gastspreker en scriptiebegeleider voor de master Financieel recht.
 • Edwin Weller
  Mr. drs. E.J. (Edwin) Weller
  Edwin Weller is werkzaam geweest als hoofd van integriteit bij de ATB. Hiervoor was hij werkzaam als als consultant waar hij voornamelijk adviseerde over anti-witwassen, sancties, anti-corruptie, marktmisbruik en klokkenluiden. Verder heeft Edwin meegeschreven aan meerdere boeken.
 • Noelle Wijnstekers
  Mr. N. (Noëlle) Wijnstekers
  Noëlle Wijnstekers is sinds 2000 advocaat op het gebied van financieel recht. Zij geeft ook presentaties en opleidingen over financieel recht, compliance en het toezicht van de AFM en DNB.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen