Na je studie

Beleid en Politiek

Mogelijkheden na je studie

Na je master Beleid en Politiek ben je als bestuurskundige in staat om op academisch denkniveau complexe problemen te onderzoeken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken. Ook weet je hierop te reflecteren en kun je concrete oplossingen ontwikkelen en uitvoeren. Dit maakt jou uiterst geschikt om aan de slag te gaan in beleidsfuncties waarin je advies geeft aan bestuurders of zelf betrokken bent bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid. Daarbij kun je samenwerken met uiteenlopende partijen met conflicterende belangen op het snijvlak van beleid en politiek. 

Veel studenten gaan na de masteropleiding Beleid en Politiek aan de slag als adviseur of beleidsmedewerker bij een overheidsorganisatie of een maatschappelijke organisatie en richten zich dan op een specifiek maatschappelijk vraagstuk. Traineeships zijn voor een bestuurskundige vaak een ideale springplank om het openbaar bestuur beter te leren kennen en uit te vinden wat je echt leuk vindt. Daarnaast kun je als bestuurskundige ook werken bij adviesbureaus en private organisaties, omdat je een brede blik hebt ontwikkeld en omdat je goede vaardigheden hebt ontwikkeld om in complexe omgevingen effectief te opereren.

Na een reeks open dagen bezocht te hebben én op advies van oud leraren en anderen koos ik na mijn eindexamen uiteindelijk voor Bestuurskunde in Rotterdam. Mijn stad, mijn universiteit, mijn opleiding; zo bleek later!
Ik realiseer me vaak dat ik mijn Rotterdamse mentaliteit en carrièrekansen voor een groot deel te danken heb aan mijn Rotterdamse studentenleven en studie Bestuurskunde aan de EUR.

Je kunt ook aan de slag als junior adviseur waarbij je je bezighoudt met vraagstukken op het gebied van inrichting of de verbetering van organisaties en managementprocessen. Daarnaast kun je ook gaan werken bij private onderzoeks- en adviesbureaus die zich richten op de publieke sector. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen