Studium Generale is onderdeel van de unit Education & Student Affairs van het University Support Centre van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Studium Generale wordt o.a. financieel ondersteund door het Erasmus Trustfonds en Erasmus Podium.

Studium Generale organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Meer informatie >>

Agenda overzicht

Maandag, 2 oktober 2017, 20:00

Spelen in een jazzband | Cursus

Altijd al in een jazzband willen spelen en optreden? Samen met de SKVR Jazzschool bieden wij je de kans om met mede-studenten een band te vormen, gecoacht te worden en 2x op te treden.

Woensdag, 18 oktober 2017, 16:00

Cursus architectuurfotografie

Leer anders kijken naar je studieplek! Doe mee met je smartphone of fotocamera en ontdek de campus vanuit een ander perspectief.

Dinsdag, 24 oktober 2017, 20:00

The Science Behind Superheroes | Lezing

Wonder Woman, Spider-Man of Wolverine: als hoofdpersonages in sciencefictionfilms, lijken ze het slechts producten van Hollywood of stripboekfantasieën te zijn. Toch zijn deze personages, en tientallen andere karakters, werkelijker dan je denkt!

Woensdag, 25 oktober 2017, 20:00

Film Special: Superheroes

Keuze van het publiek

Donderdag, 26 oktober 2017, 21:00

84Hr Student Film Project

Een zin, een voorwerp, een personage en 84 uur. Studententeams krijgen op donderdagavond 26 oktober de ingrediënten voor hun films en hebben dan 84 uur de tijd om de film te schrijven, filmen, monteren en weer in te leveren. Lukt het jullie?

Nieuwsbrief

Ontvang je graag up-to-date informatie over onze programma's? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier een voorbeeld van onze laatste nieuwsbrief