Future Education Hackathon 2022

vrijdag 27 mei 2022, 09:00 - zaterdag 28 mei 2022, 12:00
Voeg toe aan agenda

Of het nu een gedeeltelijk online event wordt, of volledig op de campus: we hebben weer veel grappige mini-games en toffe mystery items bedacht!

Het thema van dit jaar is al veelzeggend: Corona'tion - become the king or queen of your (online) education.
We hebben drie uitdagingen voor jou en je team, die van zichzelf al interessant zijn maar nog eens extra betekenis krijgen in onze huidige corona-situatie.

Your aim: bereid een advies aan de universiteit voor hoe de universiteit kan omgaan met een van de drie hieronder beschreven uitdagingen
Your gain:

• ontwikkel je teamwork- and design thinking vaardigheden terwijl je een lastige uitdaging beetpakt samen met je team. Je reist door de verschillende innovatiefases: van probleemanalyse naar ideegeneratie, en van prototyping naar een pitch met je definitieve advies.
  • kom heel veel fun tegen met gekke mini-games die je soms online, soms offline vanuit huis kunt doen.
  • krijg de kans om je advies te presenteren aan Learning & Innovation professionals en EUR management.
  • ontvang een supertoffe mystery box thuis. Niet te openen voordat we tijdens de start van de hackathon een gezamenlijk unwrapping moment hebben! Daarom heb je voor je inschrijving een thuisadres in Nederland nodig.

De drie uitdagingen

Bewust geven we je niet te veel informatie over de uitdagingen. Het is aan jou en je team om zelf je weg hierin te vinden tijdens de hackathon.

What value does it have for you to study at a university? Because of the changing learning environments, way of assessing and achieving knowledge, the way society looks at education is changing as well. What has value and how do we see this for the (near) future? How would we assess this? Is assessment even necessary? What impact does it have on your degree if students are committing fraud? How should the university balance between trust in students, and preventing fraud?

The 1,5 metres society makes it difficult to seek and find connection to other students. Activities that stimulate connection between students have been cancelled or have been organised online. What would be necessary to enable this essential connection between students? What would you advise the university to do?

Because of the corona virus education is done more and more online and from home. How do we make sure students will still have a positive experience with the university and will stay motivated to keep studying? Which ways of education are a good match with our current situation?

We nodigen je uit om je voorkeur voor een van deze uitdaingen aan te geven, en om continu naar deze uitdaging te kijken vanuit vier verschillende invalshoeken:

1. Wat motiveert jou? --> jezelf
2. Wat motiveert ons als studenten (community)? --> je medestudenten
3. Wat is de relatie tussen studenten en faculteiten / wat heeft de universiteit nodig? --> de universiteit
4. Wat is de relevantie van leren en van onderwijs? Hoe kunnen we dit verbinden met de stad Rotterdam of de Nederlandse maatschappij? Of zelfs internationaal?  --> de maatschappij

Opening Unboxing!

09:30Groep Icebreaker
10:00Introductie processtappen
10:30Challenge introductie

Start met je team!

Team icebreaker

11:30Probleem analyse
12:30Lunch

Probleem analyse

14:00Deadline probleemstelling formulier en omschrijving
15:00Ideation

Ideation/drinks & snacks

Crazy challenge

17:00Ideation

Diner

Deadline Ideation sketch en beschrijving concept

19:00Prototyping
20:00Prototyping
21:00Erasmus Sports session
22:00Pitch training
23:00Pitch working / deadline beschrijving prototype

Bereid je advies voor

01:00Bereid je advies voor

Crazy games met de nachtploeg / Snack time

05:00Crazy games met de nachtploeg / bereid je pitch voor
06:00Oefen je pitch
07:00Deadline advies en pitch
08:00Ontbijt
09:00Pitch time!
10:00Jury break / fruit time
10:00Feedback Ideeën
11:00Corona'tion
12:00Afsluiter

Geïnteresseerd?

Noteer 27+28 mei 2022 alvast in je agenda. De inschrijving opent in maart 2022.

Nog vragen? Stel ze gerust via cli@eur.nl.

Erasmus University Rotterdam handles your information confidentially. Your data you will only be used for logistical purposes of this event. After this event has taken place, all data will be deleted. More information: https://www.eur.nl/en/disclaimer/privacy-statement

Vergelijk @count opleiding

• @title