Wetenschapscafé Rotterdam

Stand-up wetenschap in de kroeg. Kom luisteren en meepraten! Maak op een informele en ontspannen manier kennis met (bio) wetenschap. Wetenschap is er voor iedereen!

Een wetenschapscafe is een informele bijeenkomst van mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap. Onder het genot van een drankje wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd. Het wetenschapscafe is gebaseerd op het Cafe Philosofique, dan in 1992 in Frankrijk werd gestart door de filosoof Marc Sautet. Hij wilde een mogelijkheid creëren waar 'de gewone man' kon discussiëren over filosofie. Naderhand werd dit uitgangspunt gebruikt voor het eerste Cafe Scientifique in Engeland. Tegenwoordig zijn er talloze cafe's verspreid over de hele wereld (zie Andere Wetenschapscafes). 

In 2004 startte science4you in Rotterdam met het eerste wetenschapscafe in Nederland. Inmiddels zijn er in verschillende steden wetenschapscafe's opgericht, met uiteenlopende opzet. In Rotterdam staat elke maand een wetenschapper centraal, die zonder visuele hulpmiddelen en op een toegankelijke manier vertelt over zijn passie voor wetenschap. Na een korte pauze, waarin de toehoorders de informatie kunnen laten bezinken, volgt een levendige en vaak verrassende discussie waaraan iedereen kan meedoen. De ervaring leert dat het wetenschapscafe zowel door de spreker als door het publiek als erg leuk en inspirerend wordt ervaren.

Locatie: Bar Blink, Wijnhaven 59, 3011 WJ Rotterdam
Tijd: 19:30

Kalender

Impressie wetenschapscafé

wetenschapscafe impressie

wetenschapscafe impressie

1/4
2/4
3/4
4/4

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen