Future Education Hackathon – verzet naar lente 2021

vrijdag, 12 feb 2021, 09:00

Einddatum

zaterdag, 13 feb 2021, 12:00

Dit jaar houden we de hackathon volledig online. Maar geen zorgen: we hebben weer veel grappige mini-games en toffe mystery items bedacht!

Het thema van dit jaar is al veelzeggend: Corona'tion - become the king or queen of your (online) education.
We hebben drie uitdagingen voor jou en je team, die van zichzelf al interessant zijn maar nog eens extra betekenis krijgen in onze huidige corona-situatie.

Your aim: bereid een advies aan de universiteit voor hoe de universiteit kan omgaan met een van de drie hieronder beschreven uitdagingen
Your gain:

• ontwikkel je teamwork- and design thinking vaardigheden terwijl je een lastige uitdaging beetpakt samen met je team. Je reist door de verschillende innovatiefases: van probleemanalyse naar ideegeneratie, en van prototyping naar een pitch met je definitieve advies.
  • kom heel veel fun tegen met gekke mini-games die je soms online, soms offline vanuit huis kunt doen.
  • krijg de kans om je advies te presenteren aan Learning & Innovation professionals en EUR management.
  • ontvang een supertoffe mystery box thuis. Niet te openen voordat we tijdens de start van de hackathon een gezamenlijk unwrapping moment hebben! Daarom heb je voor je inschrijving een thuisadres in Nederland nodig.

De drie uitdagingen

Bewust geven we je niet te veel informatie over de uitdagingen. Het is aan jou en je team om zelf je weg hierin te vinden tijdens de hackathon.

• What value does it have for you to study at a university? Because of the changing learning environments, way of assessing and achieving knowledge, the way society looks at education is changing as well. What has value and how do we see this for the (near) future? How would we assess this? Is assessment even necessary? What impact does it have on your degree if students are committing fraud? How should the university balance between trust in students, and preventing fraud?

• The 1,5 metres society makes it difficult to seek and find connection to other students. Activities that stimulate connection between students have been cancelled or have been organised online. What would be necessary to enable this essential connection between students? What would you advise the university to do?

• Because of the corona virus education is done more and more online and from home. How do we make sure students will still have a positive experience with the university and will stay motivated to keep studying? Which ways of education are a good match with our current situation?

We nodigen je uit om je voorkeur voor een van deze uitdaingen aan te geven, en om continu naar deze uitdaging te kijken vanuit vier verschillende invalshoeken:

1. Wat motiveert jou? --> jezelf
2. Wat motiveert ons als studenten (community)? --> je medestudenten
3. Wat is de relatie tussen studenten en faculteiten / wat heeft de universiteit nodig? --> de universiteit
4. Wat is de relevantie van leren en van onderwijs? Hoe kunnen we dit verbinden met de stad Rotterdam of de Nederlandse maatschappij? Of zelfs internationaal?  --> de maatschappij

• Dag 1

Opening Unboxing!

09:30Groep Icebreaker
    10:00Introductie processtappen
    10:30Challenge introductie

Start met je team!

Team icebreaker

11:30Probleem analyse
    12:30Lunch

Probleem analyse

14:00Deadline probleemstelling formulier en omschrijving
    15:00Ideation

Ideation/drinks & snacks

Crazy challenge

17:00Ideation

Diner

Deadline Ideation sketch en beschrijving concept

19:00Prototyping
    20:00Prototyping
    21:00Erasmus Sports session
    22:00Pitch training
    23:00Pitch working / deadline beschrijving prototype
  • Dag 2

Bereid je advies voor

01:00Bereid je advies voor

Crazy games met de nachtploeg / Snack time

05:00Crazy games met de nachtploeg / bereid je pitch voor
    06:00Oefen je pitch
    07:00Deadline advies en pitch
    08:00Ontbijt
    09:00Pitch time!
    10:00Jury break / fruit time
    10:00Feedback Ideeën
    11:00Corona'tion
    12:00Afsluiter

Schrijf je nu in!

Je kunt inschrijven als een team (bijv. sportteam, studentenvereniging, vriendengroep) van max. 5 EUR studenten of als individu. Als je je individueel inschrijft, zorgen wij dat je in een divers team wordt ingedeeld met studenten van andere faculteiten en leerjaren. Zo wordt je ervaring nog interessanter.

Let op: we vragen naar je persoonlijke huisadres in Nederland. Dit omdat je een mystery box thuis gaat ontvangen. Deze box heb je nodig voor de hackathon (en is ook gewoon heel leuk).

Erasmus University Rotterdam handles your information confidentially. Your data you will only be used for logistical purposes of this event. After this event has taken place, all data will be deleted. More information: https://www.eur.nl/en/disclaimer/privacy-statement