Innovation Jam 2022

Datum
donderdag 19 mei 2022, 12:00 - vrijdag 20 mei 2022, 12:00
Type
Workshop
Voeg toe aan agenda
innovation jam

Zit jij vol out-of-the-box ideeën en verrassende oplossingen? En heb je een passie voor creativiteit en innovatie? Dan zijn we op zoek naar jou… 

Let op: je kunt je niet meer aanmelden

In September organiseren we opnieuw een Innovation Jam, hou de event-pagina van de CLI in de gaten voor updates.

De achtergrond 

We leven in een razendsnel veranderende maatschappij, denk maar aan digitalisering en opkomende technologieën zoals Artificiële Intelligentie. Dat betekent dat je als universiteit moet innoveren om nu en in de toekomst relevant te blijven. Maar hoe ziet de toekomst van het onderwijs eruit?   

Veel vragen gaan daarbij door ons hoofd. Zijn er flexibelere manieren om online en offline onderwijs in evenwicht te brengen om van het beste van beide werelden te kunnen profiteren? Moeten we de Metaverse verkennen voor nieuwe onderwijsalternatieven, Mixed Reality-media of misschien game-onderwijs toepassen? En hoe zien de banen van de toekomst eruit? Hoe kunnen we het onderwijs organiseren voor die banen van de toekomst? Vraagstukken waarbij iedereen zijn eigen ideeën of verwachtingen heeft. Jij vast ook! Wat het ook voor jou is, wij willen jouw versie van de toekomst van het onderwijs zien. 

Daarom organiseert de Community for Learning & Innovation, 19 en 20 mei een Innovation Jam op de universiteit. 24 uur lang ga jij, samen met enthousiaste medestudenten, op zoek naar antwoorden op deze vragen. Van inspirerende brainstorm sessies tot het uitwerken van jullie out-of-the-box ideeën en verrassende oplossingen. Om af te sluiten met een pitch waarbij jullie de kans krijgen een vakjury te overtuigen van jullie advies aan de universiteit! 

Wees creatief met de voorstellen, maar denk ook na over mogelijkheden om deze ideeën vervolgens te implementeren in de context van het onderwijs. 

Het doel 

Om met het team een voorstel te pitchen dat een van de drie onderwijsuitdagingen oplost 

De voordelen van meedoen 

 • Je leert complexe dilemma's rond het onderwijs aan te pakken en een voorstel te doen dat bijdraagt aan de oplossing ervan. 

 • Tijdens het evenement train je onder andere je communicatieve, creatieve, probleemoplossende en ontwerpvaardigheden. 

 • Je krijgt de kans om je voorstel te presenteren aan gerenommeerde spelers op de EUR en je krijgt de kans om je voorstel te laten uitgroeien tot je eigen ondernemerschap. 

 • Je krijgt materiaal om creatief te zijn en disruptieve en impactvolle ideeën tot leven te brengen. 

 • FUN, veel mensen ontmoeten, je ideeën delen en strijden om interessante carrièremogelijkheden. 

Welke waarde hecht jij aan een studie aan de universiteit? Door de veranderende leeromgevingen, manier van beoordelen en het tot stand komen van kennis, verandert ook de manier waarop de samenleving naar onderwijs kijkt. Wat heeft waarde en hoe zien we dit voor de (nabije) toekomst? Hoe zouden we dit beoordelen? Is assessment überhaupt nodig? Welke impact heeft het op je diploma als studenten fraude plegen? Hoe moet de universiteit de balans vinden tussen vertrouwen in studenten en het voorkomen van fraude? 

Je leert en ontwikkelt jezelf voor een baan in de toekomst. Maar de vraag is; hoe zien de banen van de toekomst eruit? En hoe kunnen we het onderwijs organiseren voor die banen van de toekomst? Sterker nog, hoe wil jij dat wij het onderwijs voor de banen van de toekomst inrichten? Wat heb je nodig als student? Hoe kunnen wij als universiteit ervoor zorgen dat jij als student flexibel blijft en je met jouw kennis kunt blijven aanpassen aan de veranderende maatschappij? 

Door de meest recente pandemie is het onderwijs de afgelopen jaren verschoven naar online platforms. Nu zien we de mogelijkheid om terug te gaan naar offline onderwijs. Maar wat hebben we nodig om een transitie te maken die studenten gemotiveerd houdt voor hun studie? Jouw uitdaging tijdens deze Innovation Jam is om strategieën te definiëren waarmee het onderwijs zich gemakkelijk kan aanpassen aan deze dynamische situaties. 

Stiekem een voorkeur voor een van deze uitdagingen? Het is mogelijk om ons van tevoren te laten weten welk uitdaging jouw voorkeur heeft. Houd bij het maken van een keuze de volgende vier punten in gedachten om het beste uit het project te halen. 

 • Wat drijft jou om iets te veranderen in het onderwijs? Denk na over je individuele behoeften en ambities. 

 • Wat drijft de studentengemeenschap? Denk na over de behoeften en ambities van de gemeenschap. 

 • Wat heeft het onderwijs vandaag en voor de toekomst nodig? Wat heeft de universiteit als organisatie specifiek nodig? 

 • Wat is het belang van vaardigheden, leren en onderwijs? Hoe kunnen we dit relateren aan Rotterdam, of aan de samenleving? 

  

TIME 

SUBJECT 

12:00 – 12:20 

Welcome participants with music 

12:20 – 13:00 

Lunch 

13:00 - 14:00 

Start Jam with introduction presentation & inspirational case study 

14:00 – 16:00 

Part 1 -  Problem analysis 

16:00 – 16:50 

Snacktime

16:50 – 17:00 

Energizer 

17:00 – 19:00 

Part 2 - Ideation 

19:00 – 20:00 

Diner 

20:00 – 22:00 

Part 3 - results / chill-work session 

22:00 – 23:00 

DJ 

23:00 

End program day 1 

Night

TIME

07:25 – 08:30 

Start day 2 with music 

07:30 – 08:20 

Breakfast 

08:20 – 08:30 

Energizer 

08:30 – 10:30 

Part 4 - Prototyping 

10:30 – 11:45 

Part 5 - Presentations 

11:45 – 12:00 

Closing ceremony 

12:00  

End Innovation Jam 

Geinteresseerd?

Al enthousiast geworden en klaar voor de uitdaging? Join the Innovation Jam! Je kan je individueel inschrijven, maar ook als team. 

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. 

Bij vragen kan je contact opnemen via cli@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen