Jos de Mul toegetreden tot het bestuur van de Stichting Praemium Erasmianum

Per 1 april 2017 is Jos de Mul toegetreden tot het bestuur van de Stichting Praemium Erasmianum. Deze stichting kent elk jaar de internationale Erasmusprijs toe en is ook verantwoordelijk voor de prestigieuze landelijke dissertatieprijzen.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een buitengewone bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en de kunsten, in Europa en daarbuiten. De Erasmusprijs bestaat uit een bedrag van € 150.000.

De Stichting Praemium Erasmianum verleent sinds 1988 ook jaarlijks dissertatieprijzen. Maximaal vijf prijzen worden toegekend aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen die een proefschrift van bijzonder hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Jos de Mul zal in deze functie medeverantwoordelijk worden voor de toekenning van de Erasmusprijs, en samen met de andere hoogleraren in het bestuur verantwoordelijk zijn voor de jurering van de landelijke dissertatieprijs.

Publicatiedatum: 4 juli 2017