Marli Huijer presenteert Duitse editie van haar boek Ritme

Op 5 september werd in de Nederlandse ambassade in Berlijn de Duitse editie van Ritme van prof.dr. Marli Huijer gepresenteerd. Tijdens de boekpresentatie las de auteur voor uit eigen werk en werd zij ge├»nterviewd door journaliste Katharina Borchardt. Het boek Au├čer Takt. Auf der Suche nach dem Rhythmus des Lebens is uitgegeven door Wissenschaftliche Buchgesellschaft/THEISS. In 2016 verscheen bij WBG/THEISS de Duitse editie van haar boek Discipline (Disziplin!).

Over het boek

In Ritme brengt Marli Huijer de ritmes in kaart die het leven in onze tijd bepalen. Wat is een verstoord ritme, en wat is een goed ritme? En wat is het belang van ritmes voor onze samenleving? Huijer laat zien hoe het internet, de smartphone en de 24-uursecononomie ervoor zorgen dat veel van onze vaste ritmes worden verstoord. Het is nu mogelijk om op elk gewenst moment online te gaan en mensen over de hele wereld te spreken. 's Avonds en in het weekend werken is al lang geen taboe meer. Momenten die voorheen gescheiden waren, beginnen nu steeds meer door elkaar heen te lopen. Dit boek zet ons ertoe aan ons eigen ritme te hervinden.

Over Marli Huijer

Marli Huijer is bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van april 2015 tot April 2017 was zij Denker des Vaderlands. Huijer is opgeleid tot huisarts en filosoof, promoveerde in de filosofie en was eerder hoogleraar gender en biomedische wetenschappen.

Publicatiedatum: 8 september 2017