EUR-filosoof Awee Prins publiceert kinderboek ‘De dag dat de zee weg was’

Fotografe: Hanna van de Wetering

Dr. Awee Prins heeft een filosofisch kinderboek geschreven met de titel 'De dag dat de zee weg was'. De illustraties zijn van veelvuldig bekroond illustrator Thé Tjong-Khing. Het boek verschijnt donderdag 14 september in de boekhandel.

Over het boek

'De dag dat de zee weg was' bevat vijf licht-absurde, humoristische en liefdevolle verhalen met een knipoog naar de wereld van de volwassenen. Deze bijzondere vertellingen, met dieren in de hoofdrol, zijn voor kinderen en volwassenen van 6 tot 96 jaar. Het zijn speelse verhalen waarin alles mogelijk is en waarin evengoed veel misgaat. De verhalen zijn een oefening in ‘los denken’. Voor jong en oud.

Prins beschrijft een konijn dat een olifant wil worden, hoe een varken van zijn modderverslaving afkomt en hoe de beren de lakens van hun winterslaap schoon weten te houden. De bijzondere dierenverhalen komen tot leven door een dertigtal tekeningen van Thé Tjong-Khing.

In de media

Prins wordt in het Filosofie Magazine van september geïnterviewd over zijn kinderboek. Op 7 oktober is de officiële boekpresentatie in Boekhandel Donner. Daarnaast vertelt Prins op 10 oktober meer over zijn boek in Studio Erasmus.

Over Awee Prins

Awee Prins is universitair hoofddocent Fenomenologie, Hermeneutiek en Kunstfilosofie aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2006 ontving hij de Onderwijsprijs. In 2007 promoveerde hij met zijn dissertatie ‘Uit verveling’, die een bestseller werd en in 2017 voor de 9e keer werd herdrukt. Prins is sinds 2014 ook Dean van de Erasmus Honours Academy.

Publicatiedatum: 8 september 2017