Grenzeloos lezen

Rotterdamsch Leeskabinet

Bij het Rotterdamsch Leeskabinet geloven we dat het lezen van fictie verbindt en ervoor zorgt dat het empathisch vermogen van lezers wordt getraind. Dit is nog nadrukkelijker het geval waar het gaat om fictie die gericht is op het bijdragen aan diversiteit en verbinding, waarop actief wordt gecollectioneerd. Treffend voorbeeld hiervan is de collectie Grenzeloos Lezen.

Deze collectie internationale fictie uit alle windstreken vertaald naar het Engels biedt onze lezers de mogelijkheid via literatuur kennis te nemen van elkaars culturele achterland. Het is een dynamische collectie die voortdurend wordt uitgebreid en geactualiseerd, onder meer aan de hand van aanschafsuggesties van de internationale gemeenschap die werkt of studeert aan de EUR, of woont en werkt in Rotterdam. Dat maakt het karakter van de collectie uniek, minder canoniek, minder eurocentrisch en meer van ons allemaal.

Bekijk deze unieke collectie in de open opstelling onder signatuur 90.55 en zie de volledige collectie ook in onze catalogus. Heeft u zelf een aanschafsuggestie, stuur ons een e-mail.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen