Financiële data

Het Erasmus Data Service Centre (EDSC) biedt toegang tot en ondersteuning bij het gebruik van financiële databanken. Het EDSC is onderdeel van de bibliotheek en gevestigd in het Polak-gebouw.

De meeste financiële databanken zijn op campus en vanuit thuis te benaderen. Daarnaast biedt het EDSC in het Polak-gebouw ook toegang tot een aantal standalone databanken: Bloomberg, Eikon & Datastream, SDC Platinum. Eikon/Datastream ook op afspraak vanuit huis te gebruiken. Morningstar is alleen op afspraak vanuit huis te gebruiken.

Het EDSC heeft ook handleidingen (Engelstalig) in het gebruik van de financiële databanken. Zo zijn er handleidingen op het gebied van annual report data, ratings, forecasts en event studies.

Maandelijks organiseert het EDSC verschillende workshops waar de dataverzameling voor veelvoorkomende onderwerpen wordt uitgelegd, zoals fusies & overnames, jaarverslaggegevens en aandelenkoersen. Docenten en studenten kunnen een workshop op maat over een specifieker onderwerp aanvragen.

Docenten kunnen ook zelf een Bloomberg of Eikon workshop geven aan de studenten in de Bloomberg Class. Deze beschikt over een terminal voor de docent en 10 pc’s voor EUR-studenten.

Tijdens de individuele ondersteuning biedt een medewerker van het EDSC studenten, docenten en onderzoekers biedt hulp en begeleiding bij het raadplegen van financiële en sociaalwetenschappelijke databanken.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen