ORCID ondersteuning bibliotheek

De bibliotheek ondersteunt EUR-onderzoekers bij het maken en gebruiken van hun ORCID iD's en records.

Het Erasmus Library ORCID Team verzorgt LibGuide, workshops, individuele ondersteuning en beantwoordt eventuele vragen van onderzoekers via de ORCID-mail.

EUR ORCID LibGuide

Deze handleiding bevat praktische informatie over het aanmaken van een ORCID iD, het toevoegen van publicatiegegevens en andere informatie aan je ORCID-record en het gebruik van je ORCID iD in andere systemen.

ORCID Workshop

Het Erasmus Library ORCID Team organiseert regelmatig ORCID-workshops om EUR-onderzoekers te ondersteunen bij het maken en gebruiken van hun ORCID iD. Tijdens de workshop leer je over de verschillende recordinstellingen, de informatie die moet worden toegevoegd om het meeste uit je ORCID iD te halen en hoe je op een efficiënte manier artikelen, blogposts, hoofdstukken of datasets aan je record toevoegt. Ook komt aan de orde waarom ORCID zo belangrijk is en hoe je er tijdens je academische carrière de vruchten van kunt plukken. 

Je kunt ook een workshop op maat aanvragen. Deze ORCID-workshop richt zich ofwel op een specifiek aspect van ORCID en/of een doelgroep (bijv. PhD's). Mail orcid.library@eur.nl voor meer informatie.

Individuele ondersteuning

Om een-op-een begeleiding te krijgen van een Erasmus Library ORCID Teamlid, kun je een afspraak maken in één van de beschikbare tijdvakken. Voorbeelden van onderwerpen die tijdens de afspraak aan de orde kunnen komen zijn: het aanmaken en gebruiken van je ORCID iD, het toevoegen van werken aan je account en/of het inschakelen van auto-updates.

Quick scan ORCID record 

Met een quick scan wordt je ORCID record op een aantal punten gecontroleerd en worden aanbevelingen gedaan om je ORCID record zo makkelijk mogelijk aan te vullen. 

Er wordt gekeken naar de secties:  

  • Works;
  • Employment;
  • Funding;
  • Peer review. 

Mail orcid.library@eur.nl voor het aanvragen van een quick scan. Vergeet niet om je ORCID iD te vermelden.  

Mail ondersteuning

Neem voor vragen contact op met het Erasmus Library ORCID Team via mail: orcid.library@eur.nl. Een teamlid beantwoordt zo snel mogelijk je mail. Zie onze veelgestelde vragen voor algemene en ORCID-recordspecifieke uitleg.

Pure data automatisch toevoegen aan ORCID record

Je kunt je Pure-profiel koppelen aan je ORCID-record. Wanneer je toestemming geeft, worden nieuwe publicaties in de Pure repository automatisch toegevoegd aan je ORCID-record. Meer informatie is te vinden in de EUR ORCID LibGuide.
 

De registratielinks en meer informatie:

EUR ORCID Workshop

ORCID Workshop

EUR ORCID individual support

one-on-one support

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen