Educatieve Master Primair Onderwijs

Is deze studie iets voor jou?

Deze tweejarige wetenschappelijke opleiding leidt startbekwame, bevoegde leraren op voor het primair onderwijs in een grootstedelijke context met pedagogiek als basis. Bovendien behaal je direct je Master of Science.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
2 jaren
Studiepunten (EC)
120
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
29 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Nergens anders maakt een goede leraar meer impact dan in de grote stad. Maar wat is goed onderwijs en wat is een goede leraar in de grote stad? Hoe leren en ontwikkelen kinderen? En hoe vernieuw je onderwijs? Als deze vraagstukken je aanspreken en je onderdeel wilt uitmaken van een innovatieve, kleinschalige opleiding met ruimte voor eigen inbreng, dan is de master Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) iets voor jou!

Lees ook meer over de gunstige regelingen (halvering van het collegegeld en andere subsidies) voor aanmelders van deze master.

Waarom deze studie

Dit ga je leren

EMPO leidt startbekwame bevoegde leraren primair onderwijs op. De leeruitkomsten dekken de landelijke bekwaamheidseisen zoals deze zijn opgenomen in het 'Besluit bekwaamheidseisen onderwijspersoneel'.

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

De opleiding past perfect bij iedereen die: 

  • academische leerkracht wil worden, die lesgeeft en bijdraagt aan de kwaliteit van onderwijs;
  • aan een pionierende fase van een nieuwe opleiding wil meedoen;
  • maatschappelijk betrokken is en echt een verschil wil maken: voor het kind, de school en de wijk;
  • niet alleen een vak wil leren maar zich ook wil ontwikkelen als mens.

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Na je master ben je bevoegd voor het lesgeven in het primair onderwijs en kun je bij uitstek goed lesgeven in de grootstedelijke context.

Bekijk jouw toekomst

Wat vinden onze studenten?

Naomi Markus

Naomi Markus - Student Educatieve Master Primair Onderwijs

Het fijne aan de EMPO is dat je een wetenschappelijke opleiding volgt, maar daarnaast ook je lesbevoegdheid behaalt.
Het fijne aan de EMPO is dat je een wetenschappelijke opleiding volgt, maar daarnaast ook je lesbevoegdheid behaalt.

Voor aankomend jaar heb ik mij ingeschreven voor de Educatieve Master Primair Onderwijs. Het onderwijs van deze nieuwe master me spreekt namelijk erg aan. In de zomer van 2021 heb ik mijn bachelor psychologie gehaald. Halverwege de bachelor dacht ik erover na om te wisselen van studie en de pabo te gaan doen. Ik wilde namelijk graag voor de klas staan en lesgeven. Deze droom sluimerde al lange tijd onder de oppervlakte, dus toen ik vorig jaar voor het eerst over de EMPO hoorde, was ik gelijk enthousiast! Mijn keuze voor een vervolgstudie of master was daarna ook niet heel complex meer; het werd geen psychologiemaster, en ook niet de pabo (waar ik weer als eerstejaars student zou moeten beginnen), maar de Educatieve Master voor Primair Onderwijs.

Het fijne aan EMPO is dat je een wetenschappelijke opleiding volgt, maar daarnaast ook je lesbevoegdheid behaalt. Omdat EMPO een master is, ligt de focus minder op het verwerven van basisvaardigheden en meer op het inzetten van tijdens de bachelor verworven vaardigheden in een educatieve context. Daarnaast leer je bij deze master niet alleen hoe je een uitdagende leeromgeving kunt ontwerpen, maar ook hoe je kwaliteitsvolle relaties met je leerlingen kunt creëren. Je leert dus niet alleen hoe je goed moet lesgeven, maar hoe je een goede leraar wordt.

Naomi Breevaart

Naomi Breevaart - Student Educatieve Master Primair Onderwijs

De EMPO geeft je deze unieke kans om een deep-dive in de onderwijskundige wereld te nemen.
De EMPO geeft je deze unieke kans om een deep-dive in de onderwijskundige wereld te nemen.

Na het behalen van de bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik veel nagedacht over welke vervolgstudie het best bij mij past. Het fijne aan deze master vind ik de uniekheid en kleinschaligheid, zowel op curriculair gebied als in het contact met de professoren.

De studie is compleet anders dan je gewend zal zijn, wat je uitdaagt om verder te ontwikkelen. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om deze studie te starten omdat het mij enorm heeft laten ontwikkelen op het gebied van theoretische kennis, praktijkervaring en samenwerken, maar ook op het gebied van kritisch(er) nadenken over alles wat met het primair onderwijs te maken heeft.

De EMPO geeft je deze unieke kans om een deep-dive in de onderwijskundige wereld te nemen, een die ik zeker aanraad!

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen