Klinische Psychologie

Carrièremogelijkheden voor Master Klinische Psychologie

Na je master Klinische Psychologie kun je als psycholoog aan de slag in bijvoorbeeld de (geestelijke) gezondheidszorg, het wetenschappelijk onderzoek of het hoger onderwijs. Afhankelijk van jouw afstudeerrichting en je persoonlijke interesses kun je terechtkomen in verschillende functies. 

Klinische psychologie

De master Klinische psychologie bereidt je voor op een junior functie binnen het werkveld van de geestelijke gezondheidszorg bij volwassenen. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag bij instellingen voor ambulante geestelijke gezondheidszorg zoals PsyQ, praktijken voor eerstelijnspsychologen, psychiatrische klinieken, psychiatrische afdelingen van algemene ziekenhuizen (PAAZ), klinieken voor ter beschikking gestelden (TBS), je kunt werken in de verslavingszorg of bij instellingen voor gehandicaptenzorg. Je kunt er ook voor kiezen om je loopbaan voort te zetten in het onderzoeksveld bij bijvoorbeeld zorginstellingen, overheden of adviesbureaus. Na afronding van de master Klinische Psychologie ben je in principe ook geschikt om door te stromen in de postacademische beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-opleiding). Kijk wel of je voldoet aan de overige toelatingseisen.

Tijdens de master aan de EUR wordt er veel aandacht besteed aan complexe en stadse psychiatrische problematiek.
Marije van Oijen
Alumna Klinische Psychologie
Lees Marije's verhaal over Marije van Oijen
I found the master track Clinical Psychology an enriching experience, as it allowed me to explore topics at the interface between Psychology and Neuroscience, such as addiction, which I find fascinating.
André Mamede Soares Braga
Alumnus Clinical Psychology
Lees Andrés verhaal over Testimonial André Mamede Soares Braga
Na mijn afstuderen heb ik zowel in de klinische praktijk als in het wetenschappelijk onderzoek gewerkt. Van de kennis en de vaardigheden die ik tijdens de master heb opgedaan, heb ik in beide werkvelden veel profijt gehad.
Susan Ravensbergen
Alumna Klinische Psychologie - Promovendus bij Erasmus MC
Lees Susan's verhaal over Testimonial Susan Ravensbergen

Nederlands Instituut van Psychologie

De site van het Nederlands Instituut van Psychologie (NIP) biedt veel informatie over het werkveld van een psycholoog. Bekijk de site hier

Drie jaar na mijn afstuderen ben ik na wat omwegen alsnog in de klinische praktijk beland. De klinische master heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.
Jolvie Kengue Mahoungou
Alumna Klinische Psychologie
Lees Jolvie's verhaal over Jolvie Kengue Mahoungou