Management van HR en verandering

Is deze studie iets voor jou?

In deze masterspecialisatie leer je alles over HR en verandermanagement in publieke organisaties. Het programma beweegt zich op het grensvlak van Bestuurskunde en Organisatiewetenschappen. 

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
17 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Deze opleiding is voor iedereen die interesse in vraagstukken op het gebied van HRM, verandermanagement en leiderschap wil koppelen aan de praktijk binnen publieke organisaties.

Waarom deze studie

Bekijk de opleidingsvideo

Student aan het woord - Management van HR en verandering

Dit ga je leren

Het masterprogramma Management van HR en Verandering is een onderdeel van de master Bestuurskunde en richt zich op de ‘menselijke factor’ in organisaties. Organisatievraagstukken worden bekeken vanuit verschillende perspectieven en theoretische invalshoeken. Je verdiept je in vraagstukken op het gebied van strategisch HRM, verandermanagement en leiderschap in het publieke domein

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

 • De master ligt op het snijvlak van Bestuurskunde en Organisatiewetenschappen;
 • De focus ligt op de publieke sector in brede zin (inclusief zorg, onderwijs en veiligheid);
 • Nadruk op de wisselwerking omgeving en organisatie: strategisch HRM;
 • Evidence based: praktijkgericht op basis van wetenschappelijke kennis;
 • Je praat niet alleen over de praktijk, maar werkt ook mét de praktijk (o.a. tijdens je stage en werkbezoeken tijdens het atelier); 
 • Gericht op de menselijke factor in organisaties;
 • De opleiding heeft een groot netwerk en werkt nauw samen met verschillende partijen;
 • De master wordt goed beoordeeld door zowel de eigen studenten als externe partijen (NVAO, Elsevier);
 • Het onderzoeksdepartement van Bestuurskunde stond in 2022 op #4 in Shanghairanking

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Na deze master ben je in staat om complexe vraagstukken op het gebied van beleidsvorming, verandermanagement, HRM en leiderschap aan te pakken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken.

Bekijk jouw toekomst

Wat vinden onze studenten?

Renee Vermeulen

Renee Vermeulen - Alumna Management van HR en Verandering

Een ‘met zijn allen zullen we slagen’ mentaliteit is de norm.
Een ‘met zijn allen zullen we slagen’ mentaliteit is de norm.

Gedurende iets meer dan een jaar heb ik met veel plezier deze master gevolgd. De master bevatte onderwerpen die mijn speciale interesse hebben. Dit wist ik al enigszins door de Master Open Dag en andere voorlichtingsmomenten, maar het is dan toch altijd nog spannend hoe het in werkelijkheid gaat uitpakken. Dit was zelfs nog beter dan gehoopt! De groep, het goede contact met docenten en hoogleraren en de goede feedbackmechanismen hebben er voor mij voor gezorgd dat ik een heel leerzame en fijne tijd heb gehad. Niet alleen heb ik veel geleerd en mijzelf erg ontwikkeld, ook heb ik contacten gemaakt die mij veel waard zijn.

De master is ingedeeld in twee semesters, waarbij in het eerste semester vooral hard gestudeerd moet worden. Het eerste semester bevat voornamelijk uitdagende vakken met opdrachten die uitgebreid besproken worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het halen van de vakken goed te doen was. Hard werken wordt hier echt beloond! Het tweede semester bevat (omvat) een wetenschappelijke stage waarbij je goed merkt dat de theorie van het eerste semester daadwerkelijk toepasbaar is op de praktijk.

Binnen het masterprogramma is het contact met docenten en hoogleraren uitzonderlijk goed. Voor vragen, hulp, advies of zelfs een persoonlijke peptalk was veel ruimte. De persoonlijke aanpak heeft zeker bijgedragen aan het groepsgevoel. Tijdens mijn studiejaar was er een heel hechte groep, waarbij iedereen elkaar goed kende en elkaar vaak sprak. Dit zorgde ervoor dat we dus ook elkaars sterke en minder sterke kanten leerden kennen. Onderling werd dan ook veel informatie uitgewisseld en gaven we elkaar hulp essays en verslagen. Daarnaast werden er ook informatiedocumenten uitgewisseld. Een ‘met zijn allen zullen we slagen’- mentaliteit was de norm.

De master was dus een ontzettend fijne tijd, waar ik altijd met trots en een grote glimlach op terug zal kijken!

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Unibuddy

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen